Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Doğalgaz Tüketim Desteği miktarı artırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımlarından olan Doğalgaz Tüketim Desteği’nin miktarını arttırdıklarını söyledi. Doğalgaz Tüketim Desteği kaç TL oldu? Kimler doğalgaz faturası yardımı alabilir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Doğalgaz Tüketim Desteği miktarı artırıldı!

Türkiye’de Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan sosyal yardımlardan birisi de Doğalgaz Tüketim Desteği’dir. Yeni sosyal yardımlardan olan bu doğalgaz faturası yardımı ile alakalı olarak güzel haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile Doğalgaz Tüketim Desteği olarak vatandaşlara ödenen sosyal yardımın miktarının artırıldığını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Doğalgaz Tüketim Desteği ile alakalı olarak kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl uygulamaya soktuğumuz Doğalgaz Tüketim Desteği ile alakalı olarak yeni kararlar aldık. Buna göre bu sosyal yardım için zaten ihtiyaç sahipliği aranmıyordu. Şimdi hem ev sahiplerine hem de kiracılara doğalgaz faturası yardımından yararlanma imkanı getirdik. Geçtiğimiz yıl en az 450 TL ve en fazla 1.100 TL olarak verilen Doğalgaz Tüketim Desteği yardımını da en az 900 TL ve en fazla 2.500 TL seviyesine yükselttik.” dedi.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği ile alakalı olarak vatandaşlar başvuruları nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Bu konuda yapılan son açıklamalara göre başvuru işlemleri E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım hizmet menüsü üzerinden vatandaşlar Doğalgaz Tüketim Desteği başvuru işlemlerini yapabilecekler.

DOĞALGAZ FATURASI YARDIMI NEDEN HER İLDE FARKLI?

Aile bakanlığı ile Enerji Bakanlığı’nın ortak bir sosyal yardımı olan doğalgaz faturası yardımı her il için aynı miktarlarda ödenmiyor. Bunun da nedeni iller arasındaki iklim farklılıkları oluyor. Soğuk bir iklime sahip illerde doğalgaz tüketimi daha fazla olacağı için yardım miktarı da fazla oluyor. Ilıman iklime sahip kentlerde ise bu yardım miktarı daha düşük seviyelerde belirleniyor.