Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! En düşük emekli aylığı zamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklaması yaparak en düşük emekli maaşına zam yapıldığını açıkladı. En düşük emekli aylığı kaç TL oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! En düşük emekli aylığı zamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam Star TV ve NTV ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında gerekse de seçim gündemine dair önemli mesajlar verdi. "Emeklilere müjde verelim" diyerek özel bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşına zam yapıldığını duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM YAPILDI

Kendisine sorulan emekli maaşları sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konusu açıldı o zaman buradan emeklilere de bir müjde verelim. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığımız hem de Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu konuda çalışma yapıyorlar. Bu çalışma sona ermek üzere. En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkarıyoruz. Emekli vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

En düşük emekli maaşı Ocak 2023'ye yapılan zamla beraber 3.500 TL'den 5.500 TL'ye yükseltilmişti. Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle emeklilerin alım güçlerinde azalma meydana geldi. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı özel bir çalışma yapıldığını bugün açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise katıldığı televizyon programında emeklilere müjde vererek en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltildiğini müjdeledi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANDI MI?

Emeklilerin merakla bekledikleri bir konu da emekli bayram ikramiyeleri oluyor. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde ödenen bayram ikramiyeleri için zam beklentisi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram ikramiyeleri zammına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Nisan ayında ödenmesi gereken emekli bayram ikramiyeleri hakkında kısa bir süre içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan hem emekli maaş ikramiyelerine yapılacak zammı hem de Ramazan ayında yapılacak ikramiye ödemelerinin günlerini açıklayacak.