Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tek evi olanlara 60.000 TL hiç evi olmayanlara 24.000 bin TL destek ödemesi

Devletin sosyal yardım paketleri ve destek ödemesi tutarları için yeni açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin yararlandığı sosyal destek paketleri deprem nedeni ile artarken depremzedelere yönelik yeni müjdeler peş peşe geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tek evi olanlara 60.000 TL hiç evi olmayanlara 24.000 bin TL destek ödemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tek evi olanlara 60.000 TL hiç evi olmayanlara 24.000 bin TL destek ödemesi - Vatandaşların cebinde başlayan yangını söndürmek için devlet bir kere daha devreye girerken yeni sosyal destek ödemesi açıklamaları peş peşe gelmişti. 

Yapılan yeni duyurular kapsamında deprem bölgesinde yaşayan milyonlarca kişiye de barınma yardımları ilan edilmişti. Depremden etkilenen evi yıkılan ya da hasar alan kişilere yönelik olarak devlet barınma yardımı açıklarken 11 ilde yaşayan yaklaşık 13 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni destek müjdesi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 

HİÇ EVİ OLMAYANLARA, KİRACILARA AYLIK 2 BİN TL TOPLAMDA 24 BİN TL ÖDEME YAPILACAK! 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 şiddetindeki ilk deprem ve aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci depremle 11 ilde 41 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce bina da enkaz yığınları haline dönmüştü. Ayakta kalmayı başaran binalarda ağır hasarlı olarak kayıt altına alınmıştı. Yaşanan deprem felaketinde canını kurtaran ancak evinden olan depremzedeler için ise barınma yardımları yapılmaya başlanmıştı. 

Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile "Bu çerçevede ilk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı, ayrıca yine hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştım. Ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçları ile götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz" diyerek evi hasarlı ve ağır hasarlı olarak tespit edilen ya da yıkılan kiracılara aylık 2 bin TL kira yardımı yapılacağını ilan etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tek evi olanlara 60.000 TL hiç evi olmayanlara 24.000 bin TL destek ödemesi

EN AZ TEK EVİ OLANLARA 60.000 TL BARINMA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, E-DEVLET NASIL YAPILIR?

Ev sahibi olan kişilere aylık 5 bin TL barınma yardımı yapılacağı ilan edilirken söz konusu yardım 12 ay boyunca yapılacak ve ev sahipleri bu şekilde toplam 60 bin TL ödeme alacaklar. Yine bu kişilere 15 bin TL taşınma yardımı da yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.