Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Vergi ve SGK borçları yapılandırılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile vergi ve SGK borçlarına yapılandırma müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kabine kararını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Vergi ve SGK borçları yapılandırılıyor!

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde kabine toplantısı yapıldı. Kabine toplantısının ardından da alınan kararları yine Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan SGK primleri ve vergi borçları olmak üzere kamu alacaklarına yapılandırma imkanı getirildiğini duyurdu.

YAPILANDIRMA KARARI AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz yıl 31,6 milyonu bulan istihdam ile, yüzde 6,2 büyümeyle, rekor kıran ihracatıyla, bütçe açığının milli gelire oranında gerilemeyle hemen hemen tüm başlıklarda başarı hikayesi ile tamamladık. Enflasyonu da düşürmeye başladık. Enflasyonun önümüzdeki aylara yüzde 30’a kadar düşeceğini de göreceğiz.

Ülkemizde kendi devletini kötülemeyi görev kabul edenler aksini söyleseler de 2023’ten çok umutluyuz. Büyük bir hazırlık yaptık. Milletimizin her kesimine ayrı destek programları uyguladık. Sadece 290 milyar TL’lik vergiden vazgeçtik. Bu parayı vatandaşımızın cebinde bıraktık. Hanelerde kullanılan doğalgazın yüzde 80’ini, elektriğin yüzde 60’ını sübvanse ettik. Temmuz ayında başlattığımız Aile Destek Programı’nın bütçesini de 40 Milyar TL’ye yükselttik. Aylık barınma yardımlarının bu aydan itibaren yükseltiyoruz. Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarında yaptığımız ödemeleri arttırdık. Uzun yıllardır tartışma konusu olan EYT sorununu çözecek düzenlemeyi hazırladık ve TBMM’deki sürecini takip ediyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hayata geçirilecek yeni müjdelerimiz var. Vergi daireleri, SGK gibi kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin borçlarındaki cezaları kaldırıyoruz. Bu borçların taksitle ödenmesi imkanı getiriyoruz. Teklifle matrah artırımı da sağlıyoruz. Öğrenim kredisi borçlarının endekse bağlı artışına son vermiştik. Bu düzenleme ile öğrenim kredisi borçlarını yeniden yapılandırıp taksitle ödenme imkanı getiriyoruz.

2.000 TL’yi aşmayan icralık borçları tasfiye edecek bir düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi dairelerinde vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan borçların 2.000 TL’ye kadar olan cezalarından vazgeçiyoruz. Bu düzenlemelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye’nin kaynakları arttıkça ortaya çıkan imkan 85 milyonun tamamının huzuru için kullanılmaya devam edilecek."