Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon Türbülansından İlk Biz Çıkacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika enflasyon açıklaması geldi. Enflasyon ne zaman düşer, düşecek mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon Türbülansından İlk Biz Çıkacağız!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nedeni ile özel bir konuşma düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerimizi anarken gündeme dair önemli açıklamalarda da bulundu. Hem ülke gündemi hem de ekonomi konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü olduğunu anımsatarak Türk milletinin her zorluğunun üstesinden gelecek güçte olduğunu söyledi. 

FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrasında yaşanan olaylarda hayatını kaybederek şehadete yürüyen 252 vatandaşımıza Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisini çökeltmeye yönelik her tuzağı boşa çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı enflasyon açıklaması... 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ENFLASYON AÇIKLAMASI! 

Konuşmasında aziz şehitlerimizi andıktan sonra bugünkü ekonomik koşullara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Salgın ve savaş şartlarının tetiklediği enerji başta olmak üzere, küresel emtia fiyatlarındaki fahiş artışın hızlandırdığı enflasyon sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon Türbülansından İlk Biz Çıkacağız!

İnşallah uzunca bir süredir hep yaptığımız gibi bu türbülanstan da ilk çıkan ülkelerin başında geleceğiz. Böylece, 15 Temmuz'un devamı olarak gördüğümüz bir badireyi daha geride bırakarak büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda mücadeleye devam edeceğiz" diyerek küresel piyasalarda yaşanan enflasyon şokunu ilk atlatacak ülkenin Türkiye olması için çalıştıklarını söyledi. 

Türkiye'de son olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporu ile Haziran ayında yıllık TÜFE oranı yüzde 78,62 ve aylık bazda yüzde 4,95 oranında artış gösterdi.