Cumhurbaşkanı Erdoğan Enflasyonun Ne Zaman Kontrol Altına Alınacağını Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonun kontrol altına alınacağı tarihi açıkladı. Enflasyon rakamları Türkiye’de ne zaman düşmeye başlayacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Enflasyonun Ne Zaman Kontrol Altına Alınacağını Açıkladı!

Türkiye’de ekonomi gündeminin ana maddesi tüm dünyada olduğu gibi yüksek enflasyon olmaya devam ediyor. Dünya genelinde enflasyon krizi yaşanırken Türkiye bu krizden en negatif etkilenen ülke oldu. Türkiye’nin kendine özel ekonomik sorunlarından dolayı yüksek enflasyonun şiddeti dünyada en yüksek ülkelerden birisi olmasından dolayı vatandaşlar ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Alım gücü düşerken açıklanan resmi enflasyon rakamları oranında maaşlara zam yapılması da sorunları çözmüyor.

Ekonominin ana sorunu haline gelen enflasyon ile alakalı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulunarak Aralık ayından itibaren olumlu bir sürece girileceğini duyurdu. Bakan Nebati enflasyon ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri ve devreye sokulan uygulamaları açıklayarak bu çalışmaların sonuçlarının milletin hayrına olacağını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Enflasyon ile alakalı olarak en net açıklama ise devletin zirvesinden geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti’nin geçmiş dönem belediye başkanları ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündem maddelerinden birisi de enflasyon oldu. Enflasyon ile mücadelede oldukça kararlı bir siyaset izlediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın yaşadığı bu sorunun çözümünde Türkiye’nin pozitif ayrışacağını belirtti.

ENFLASYON NE ZAMAN KONTROL ALTINA ALINACAK?

Enflasyonun çok önemli bir sorun olduğunu ama ekonominin de sadece enflasyonla açıklanamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyon nedeni ile vatandaşlarımızın alım güçlerinin düştüğünü biliyoruz. Zaten Temmuz ayında çok geniş bir tabanı kapsayacak iyileştirmeler de yaptık. Elbette bunlar yeterli değildir. Biz devlet olarak milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ekonomi sadece enflasyon ile açıklanamaz. Bunun yatırımı var, üretimi var, ihracatı var, istihdamı var. Bunlar da çok iyi yerlerdeyiz. Enflasyonu da dizginleyeceğiz.” dedi.

Enflasyonun ne zaman kontrol altına alınacağını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Planlamalarımıza göre enflasyon işle mücadelemizde önümüzdeki Şubat ve Mart ayı gibi meyveleri toplamış oluruz. Bu aylarda enflasyonu kontrol altına almış olacağız. Ondan sonra da enflasyonu gündemindeki sorun olmaktan çıkaran bir ülke olarak yolumuza devam ederiz.” ifadelerini kullandı.