Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT tartışmalarına son noktayı koydu EYT'lileri umutlandıran açıklama geldi

EYT'de yaş sınırı ve meclise geleceği tarih konusunda tartışmalar devam ederken yaşanan belirsizliğe son nokyatı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT açıklaması geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT tartışmalarına son noktayı koydu EYT'lileri umutlandıran açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT tartışmalarına son noktayı koydu EYT'lileri umutlandıran açıklama geldi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında EYT'yi ay sonuna kadar getirmeye çalışacaklarını olmazsa Ocak ayının başında düzenlemeyi meclise sunacaklarını dile getirmişti.

Dün ise AK Parti kaynakları tarafından yapılan açıklamada EYT'nin Ocak ayına kaldığı açıklanmıştı. Yapılan açıklamalar peş peşe gelirken sosyal medyada büyük tepki oluşmuş, EYT kapsamı içerisine giren milyonlarca kişi özellikle de EYT'de yaş şartı iddiaları nedeniyle son derece sert tepki göstermişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a giderken kritik ziyaret öncesi havalimanında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan iç ve dış gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulunurken dün kabine toplantısı sonrasında beklenen ama yapmadığı EYT açıklamasını bu sefer yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasının son bölümünde emeklilikte yaşa takılanlar için meclise gelecek olan EYT yasası hakkında "İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız" diyerek Aralık ayının sonuna kadar söz konusu düzenlemeyi meclise getireceklerini duyurmuş oldu. 

Bakan Bilgin bugün yaptığı açıklamasında sayının son gelişmeler sonrasında 1.8 milyon kişiye çıktığını, evraklarda yaşanan sorunlar ve hizmet sürelerinin birleştirilmesi nedeniyle sorun yaşadıklarını belirterek düzenlemeyi söz verdikleri gibi Aralık ayının sonuna kadar yetiştirmeye çalışacaklarını söylemiş ancak Ocak ayına da kalabileceği sinyalini vermişti.