Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 180 ay vadeli 0.69 faiz oranı ile yeni konut kredisi paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 6865) 24 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kanun kapsamında sıfır konut alacaklara 180 ay vadeli devlet destekli konut kredisi verilecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 180 ay vadeli 0.69 faiz oranı ile yeni konut kredisi paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 6865), 24 Şubat 2023 Tarihli ve 32114 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kanun kapsamında 81 il genelinin tamamında geçerli olmak üzere belirlenen bölgelere göre düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisi verilecek. 

Program kapsamında İstanbul birinci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, bu iki bölge dışında kalan tüm iller ise üçüncü bölge olarak sınıflandırıldı. Bu bölgelerde sıfır konut almak ve alınan konutu 5 sene satmamak şartı ile vatandaşlara düşük faizli ve Hazine destekli konut kredisi verileceği açıklandı. 

SIFIR EV ALMAK İSTEYENLERE 5 SENE SATMAMA ŞARTI İLE DEVLET DESTEKLİ KONUT KREDİSİ VERİLECEK! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından başlatılan 250 bin sosyal konut projesi ile alt gelir grubu vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunulmuştu. Projenin yoğun ilgi görmesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı orta gelir grubu için yeni konut kampanyası başlatacaklarını ilan etmişti. 

Beklenen karar 24 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında 81 il genelinde sadece sıfır konutlarda geçerli olmak üzere ev sahibi olmak isteyen kişilere yüzde 0.69 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi verilmesinin önü açılmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 180 ay vadeli 0.69 faiz oranı ile yeni konut kredisi paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

YENİ KONUT FİNANSMANI PROGRAMINA İLİŞKİN KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete ile yayımlanan Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 6865) kapsamında yeni konut kredisi paketi yürürlüğe girmiş oldu. Paket kapsamında sıfır konut almak isteyen kişiler yüzde 0,69 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi çekebilecekler. 

1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki iller için en çok 3 milyon TL, 3. bölgedeki iller için ise en çok 2 milyon TL limitli konut kredisi çekilebilecek. 2 milyon liraya kadar yüzde 0,69 faiz oranı ile konut kredisi çekilirken, 2-4 milyon lira arası krediye yüzde 0,79 faiz oranı ile, 4-5 milyon arası kredi talepleri için ise yüzde 0,99 faiz oranı ile konut kredisi çekebilecekler.