Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalıyor! EYT yasası Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Yasası deprem nedeni ile ertelenen görüşmeler kapsamında dün meclisten geçirildi. EYT emeklilik başvurusu için gözler Resmi Gazete de yayımlanma tarihine çevrildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalıyor! EYT yasası Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalıyor! EYT yasası Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? - AK Parti tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yapılan görüşmeler ile beraber dün akşam meclisten geçirilerek yasalaştı.

TBMM tarafından onaylanan yasa resmi olarak kanunlaştı. Söz konusu kanun teklifinin Resmi Gazete ile yayımlanması ile emeklilik başvurusu başlayacak. EYT kanun teklifinin meclisten geçirilmesi ile beraber ilk etapta aranılan şartları taşıyan 2 milyon 250 bin kişinin başvuru yaparak emekli olması bekleniyor. EYT'nin meclisten geçmesi ile gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. 

EYT YASA TEKLİFİ NE ZAMAN RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK?

Toplam 4 maddeden oluşan EYT yasası dün itibari ile meclisten geçirilirken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Meclisin onayladığı kanun teklifinin yasalaşarak uygulamaya alınması adına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanması gerekiyor. Kanunun Resmi Gazete ile yayımlanması ile beraber EYT kapsamına giren kişilerin emeklilik başvuruları başlayacak. 

Konu hakkında açıklama yapan SGK uzmanı Özgür Erdursun aranılan şartları taşıyan kişilerin emeklilik başvurusu yaparak ilk maaşlarına kavuşacaklarını söyledi. Söz konusu kanun teklifinin olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde Pazartesi gününe kadar Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. 

EYT İLE EMEKLİLİK İÇİN YAŞ ŞARTI KALDIRILDI! KİM HANGİ ŞARTLA EMEKLİ OLACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için meclis onayı da çıkarken gözler Resmi Gazete'ye çevrilmiş oldu. Pazartesi gününe kadar yasanın yayımlanması ve uygulamaya alınması beklenirken EYT tablosu ve kapsamı da kesinleşmiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalıyor! EYT yasası Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

Yukarıda yer alan tabloda bulunan ilk işe giriş tarihine kadar prim ve hizmet yılı şartlarını taşıyan kadın ve erkekler emeklilik hakkına kavuşmuş olacaklar. En az 5 bin en fazla 5.975 prim gün şartı ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor.