Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdelemişti! 150.000 TL faizsiz kredi için ilk adım!

Vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik özel bir faizsiz kredi verileceği açıklandı. Buna göre 2 yıl geri ödemesiz 150.000 TL faizsiz kredi vatandaşların kullanımına sunulacak. Bu kredi kampanyasına başvuruların dijital yolla yapılacağı bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdelemişti! 150.000 TL faizsiz kredi için ilk adım!

Türkiye’de vatandaşların içerisinde kaldığı nakit sıkışıklığı finansal bir çıkmaza neden oluyor. Vatandaşlar da bu durumda bazı olanaklardan kendilerini mahrum ediyorlar. Yaşanan ekonomik olumsuz süreç özellikle düğün yapacak kişileri direkt olarak etkiliyor. Büyük bir finansman yoksunluğu çekilince düğünler ertelenmek zorunda kalınıyor. Hatta bu maddi imkansızlıktan dolayı evlenemeyen sayısız genç çift bulunuyor. Devlet bu soruna neşter vurmaya hazırlanıyor.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlenmek isteyenlere faizsiz kredi müjdesini seçim öncesi açıklamıştı. Seçimlerden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerini yerine getirebilmek için ilgili talimatları verdi. TBMM’de yasama faaliyetleri yeniden başlayacak ve ilk gündem maddelerinden birisi de evlenecek olanlara verilecek olan 150.000 TL faizsiz kredi olacak. Bu kredinin yasal altyapısı hazırlanacak ve vatandaşlara kullandırılmaya başlanacak.

DİJİTAL BANKA KURULACAK!

Vatandaşlara faizsiz kredi verebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dijital bir banka kurmak için hazırlık yaptığı bildirildi. Adı Aile ve Gençlik Bankası olacak bu yeni dijital banka şubesiz bir şekilde çalışacak. Vatandaşlara faizsiz kredi dağıtacak olan Aile ve Gençlik Bankası kredi başvurularını da dijital platformdan alacak. Bu bankanın tüm finansmanı Türkiye’nin doğalgaz ve petrol kaynaklarından elde edeceği gelirlerden karşılanacak.

MALİYET ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Faizsiz 150.000 TL kredi için vatandaşların karşılaşacakları mali şartlar da belirlendi. Bu krediyi kullanan vatandaşlardan kesinlikle herhangi bir faiz ödemesi talep edilmeyecek. 48 ay vadeli olarak verilecek olan bu faizsiz krediyi çeken vatandaşlar ilk iki yıl herhangi bir şekilde taksit ödemesiz de yapmayacaklar. 48 ay vade ise 2 yıllık ödemesiz dönemin ardından başlayacak. Böylece 72 aya kadar uzayabilecek bir vade imkanı vatandaşlara sunulacak.

YASAL DÜZENLEME YAPILACAK

TBMM’de gelecek hafta görüşülecek olan konulardan olan 150.000 TL faizsiz kredi için hızlı bir şekilde karar alınması bekleniyor. Kurban Bayramı’ndan önce bu düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Ardından ise 150.000 TL faizsiz kredi için top tamamen Aile Bakanlığı’nda olacak. Aile Bakanlığı bu kredi için kamuoyunu bilgilendirecek kapsamlı bir duyuru yapacak.