Cumhurbaşkanı Erdoğan olağanüstü bir durum olursa demişti! Asgari ücrete ek ara zam 2023 beklentisi

2023 yılında asgari ücretli çalışanlara ödenecek asgari ücret maaşı açıklanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü bir durum yaşanırsa ek zam yaparız demişti. Deprem sonrası vatandaşın alım gücü azalırken gözler ara zamma çevrildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan olağanüstü bir durum olursa demişti! Asgari ücrete ek ara zam 2023 beklentisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan olağanüstü bir durum olursa demişti! Asgari ücrete ek ara zam 2023 beklentisi - Türkiye Kahramanmaraş depremi ile 6 Şubat 2023 Pazartesi gününe büyük bir acı ile uyanmış 11 ilde büyük bir yıkım yaşanmıştı. 

11 ili etkilemesi ve 44 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olması nedeni ile deprem asrın felaketi olarak isimlendirilirken depremin aynı zamanda ekonomik etkisi de son derece ağır oldu. Depremden etkilenen 11 ilde çok sayıda bina yıkılırken yıkılan illerin yeniden inşası için hükümet ilk çalışmalarına başlamıştı. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM BEKLENTİSİ! ASGARİ ÜCRET 2023 EK ZAM VAR MI, YAPILACAK MI?

2023 yılında ödenecek olan asgari ücret maaşı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Enflasyonu inşallah yıl ortasında yüzde 30’lu, yılsonunda yüzde 20’li rakamlara indirmekte kararlıyız. Ülkemizdeki her kesimden, her vatandaşımdan hesabını bu hedefe göre yapmasını istiyoruz. Asgari ücreti belirlerken, hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem de önümüzdeki yıla dair enflasyon öngörümüzü destekleyecek bir yaklaşım benimsedik.

Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak, tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi işçilerimizin, emekçilerimizin, çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak, bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz " diyerek asgari ücrete olağanüstü durumların ortaya çıkması durumunda ara zam yapabileceklerini dile getirmişti. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ 2023?

Türkiye'nin 14 Mayıs tarihinde seçime gitmesi beklenirken seçim öncesinde asgari ücrete ek zam gelebileceği belirtiliyor. Yapılacak olan düzenle ile bazı ekonomistler çift haneli asgari ücret ödenebileceğini belirtirken ortak görüş ise asgari ücretin 10 bin TL sınırının hemen altında 9 bin 250 - 9 bin 500 TL arasında tutulabileceği yönünde gerçekleşti. Konu hakkına nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. İşverenlerin ise makul bir ara zamma karşı çıkmayacakları ancak Haziran ayının sonunda Temmuz ayının başında yine 6 aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplanmasını istedikleri iddia edildi.