Cumhurbaşkanı Erdoğan yemek bedeli, elektrik ve doğalgaz vergi muafiyetlerini duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işverenleri ve çalışanları çok yakından ilgilendiren bir vergi istisnası yeniliğini açıkladı. Buna göre işverenlerin çalışanlara ödedikleri yemek bedeli vergi istisnasına alınacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yemek bedeli, elektrik ve doğalgaz vergi muafiyetlerini duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de çalışma hayatını yakından etkileyecek bir gelişmeyi duyurdu. Buna göre işverenlerin bazı vergi yükleri ortadan kaldırılıyor. Cumhrubaşkanı Erdoğan işverenler için hangi vergi istisnalarını açıkladı? Alınan bu yeni karar çalışanları nasıl etkileyecek ?

YEMEK BEDELİ VERGİ İSTİSNASI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre işverenlerin çalışanlara nakden ödedikleri yemek bedelleri vergi istisnası kapsamına alınacak. Vergi istisnası da 34 TL’den 51 TL’ye yükseltilecek. Bu şekilde işverenlerin vergi yükü biraz olsun hafiflemiş olacak. Çalışanlara ödenen yemek bedelinin ise düşük gösterilmesine dair herhangi bir yola başvurulmasına gerek kalmayacak.

Konuya dair bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayından itibaren işverenlerin çalışanlarına ödedikleri nakdi yemek bedelinde vergi istisnasını 34 TL’den 51 TL’ye çıkardık. Yıl sonu geldiğinde bu rakamı yeniden değerlendirip yükselteceğiz. Buna ek olarak restoran, lokanta ve yemek kartı zorunluluğunu tamamen kaldırıyoruz. Artık çalışanlar için nakden ödenen tüm yemek bedeli tutarları vergi istisnasına girecektir.” dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ÖDEMELERİNE GELİR VERGİSİ VE SİGORTA MUAFİYETİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işverenlere bir başka sevindirici haber daha verdi. Çalışanlara yapılacak olan elektrik ve doğalgaz ödemelerinden de vergi yükü kaldırılıyor. Bu kapsamda yapılacak olan ödemelerin 1.000 TL’ye kadar olan kısmı gelir vergisi ve sigorta kesintisinden muaf olacak. Bu şekilde de işverenlerin maliyetleri biraz daha geri gelmiş olacak.

Elektrik ve doğalgaz vergi yükü ile alakalı olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşverenlerimiz çalışanlara doğalgaz ve elektrik ödemeleri yaptıklarında vergi ile karşılaşıyordular. Bundan da vergi yükünü kaldırıyoruz. Bu şekilde yapılacak olan ödemelerde işverenler 1.000 TL’ye kadar olan kısım için gelir vergisi ödemeyecekler. Ayrıca buna sigorta kesintisinden de muafiyet veriyoruz.” ifadelerini kullandı.