Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine kararlarını açıkladı! İşte enflasyon, TOKİ, sosyal yardım, istihdam ve kredi açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısında görüşülen konuları ve alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen gelişmeleri duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine kararlarını açıkladı! İşte enflasyon, TOKİ, sosyal yardım, istihdam ve kredi açıklamaları!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde yapıldı. Türkiye’nin önemli meselelerinin görüşüldüğü kabine toplantısından çok kritik kararlar da çıktı. Bu kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Millete Sesleniş konuşması ile kamuoyuna ilan edildi.

DÜNYADA YENİDEN YAPILANMA DÖNEMİ TÜRKİYE İÇİN FIRSAT OLACAK

Türkiye'nin her alanda önemli aşama kaydettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin son 20 yılda demokrasi ve kalkınmada kat ettiği mesafenin önemini her küresel krizde bir defa daha görüyoruz. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük beklentilerini karşıladık. Eğitimden sağlığa, adaletten ulaşıma kadar her alanda gelişmeler kaydettik. 81 vilayetimizin tamamında insanlarımızın huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir güven iklimi tesis ettik. İmkanları artmış, potansiyeli gelişmiş, alt yapısı tamamlanmış ve özgüveni artmış bir ülke durumuna geldik. Bu sürecin her adımında elde ettiğimiz kazanımların yanında büyük bedeller de ödüyoruz. Son dönemlerde de enflasyon bu bedellerden birisidir. Sabrederek, azmederek bu süreçten çıkacağız. Önümüzdeki fırsatların ödediğimiz bedellerden büyük olduğunu göreceğiz. Dünya siyasi ve ekonomik olarak kaçınılmaz bir yeniden yapılanma dönemine girmiştir. Biz Türkiye olarak bunu bir fırsat olarak görüyoruz." dedi.

VATANDAŞIMIZIN EN DÜŞÜK MALİYETLE EVLERİNİ ISITMALARINI SAĞLADIK

Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke olarak pek çok alanda verdiğimiz istiklal ve istikbal mücadelesinin ekonomideki yol ayrımında bir tercihte bulunduk. Ya faiz kıskacına girip 10 milyon vatandaşımızın işsiz kalmasına yol açacaktık ya da üretim ve istihdam kaynaklı bir yola girecektik. Biz tercihimizi vatandaşımızın işinden, aşından yana kullandık. Dünya küçülürken biz üreterek büyüdük. Dünyada istihdam azalırken ülkemizde istihdam tarihi seviyelere ulaşmıştır. Geçtiğimiz günlerde IMF dünyanın büyüme rakamını aşağı yönlü ve ülkemizin büyüme rakamını yukarı yönlü değiştirmiştir. Fiyatı neredeyse 11 kat artan doğalgazda yüzde 80 sübvansiyon yaptık ve vatandaşımızın en düşük maliyetle evlerini ısıtmalarını sağladık." ifadelerini kullandı.

37 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ HEDEFİ

Türkiye'nin turizm gelirlerinde beklentileri aşacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ve Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerin küresel krize verdikleri tutarsız tepkiler ortaya bir çıkmaz çıkarmaktadır. Biz ise ekonomi modelimizden asla taviz vermiyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar sayesinde bu modeli başarıyla sürdürüyoruz. 2022’de turizm gelirlerimiz hedeflerimizin üzerine çıkacaktır. 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliri elde edeceğiz." şeklinde konuştu.

EVLERE ISI YALITIMI İÇİN DAİRE BAŞI 50 BİN TL KREDİ

Enerji verimliliği hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2018 yılında ilan ettiğimiz ulusal enerji verimliliği planı ile binaların enerji verimliliği yatırımlarını desteklemiştik. Bu yatırımlarla 372 milyar dolarlık tasarruf elde edildi. Geçtiğimiz yıl 50 milyar dolarlık enerji ithalatı yapan ve bu yıl iki kat maliyete çıkacak bir ülkeyiz. Tasarruf ve verimlilik tedbirleri ile yüzde 10 katkı sağlanabilir. Vatandaşlarımızdan da buna katkı sağlamalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımıza hanelerde ısı yalıtımı yapmaları için daire başı 50 Bin TL kredi veriyoruz." dedi.

SOSYAL YARDIMLAR AÇIKLAMASI

Ekonomi alanında açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel krize rağmen bütçe dengemizde herhangi bir bozulma meydana gelmemiştir. Üstelik işçilerimize, memurlarımıza, emeklilerimize verdiğimiz yüksek ücretleri de bu bütçe ile yaptık. Gelir vergisini kaldırarak 3 milyon çiftçimizi destekledik. Gıdadan temizlik maddelerine kadar çok sayıda üründe yaptığımız KDV indirimi ile vatandaşlarımızın fiyat artışlarından etkilenmelerinin oranını düşürdük. Devletim imkanlarını her kesimden vatandaşımızla paylaşıyoruz. Artık sosyal yardımları sadece mutlak yoksullukla sınırlı tutmuyoruz. Doğumdan ev onarımına, eşi vefat eden kadınlardan öksüz yetimlere kadar 49 farklı yardım kanalında 11,5 milyar TL dağıttık." ifadelerini kullandı.

ENFLASYONUN DÜŞMEYE BAŞLAYACAĞI TARİH!

Enflasyon açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyona karşı da ilave tedbirler geliştirdik. Dünya bu enerji fiyatlarındaki yükü taşıyamaz. Bundan dolayı enerji fiyatlarında yavaş yavaş durulma başlamıştır. Bu da enflasyonumuzdaki küresel payın şiddetini azaltacaktır. Stratejik tüm ürünlerin üretimi ve tedariğini sağlıyoruz. Elektrik tarifelerinde yaptığımız vergi indirimi ile faturaları düşürdük. Makro ekonomik tedbirleri bankacılık uygulamaları ile destekliyoruz. KKM hesapları çok büyük ilgi gördü. Üretimi teşvik edecek alanlara desteklerimizi genişletiyoruz. Bu yılın ilk 7 ayında TL ticari krediler 2,7 trilyon TL’ye ulaşmıştır. Ziraat Bankası vasıtasıyla çiftçilerimize 152 milyar TL kredi kullandırıldı. Ticari kredilerde ilk sırayı imalat sanayi alıyor. Amacımız istihdamın ve üretimin kesintisiz gelişimini sağlamaktır. Yeni yılın ilk ayları ile beraber enflasyonun düşüş trendine gireceğini ümit ediyoruz." dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ!

Merakla beklenen sosyal konut projesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşımızın enflasyona ezdirmeyeceğimiz sözümüzü konut alanında da gerçekleştiriyoruz. TOKİ vasıtasıyla 1 Milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce 100 bin sosyal konut çağrımıza 10 kat talep geldi. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk defa konut sahibi olacak olan vatandaşlarımızın konut satın alacakları bu proje ile vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Bu adım kiraların da düşmesine katkı sağlayacaktır. Bu projelerde şehit yakınları ile gazilerimize ve emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. Ayrıca evlenecek olan gençlerimize de imkan sağlayacağız. Projenin yürütücüsü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ’yi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

GENÇLERE YURT İMKANINDA DEĞİŞİKLİK!

Türkiye'yi gezmek isteyen gençlere sağlanan yurt imkanının şartlarında değişiklik yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtları gençlerimize yaz döneminde açmıştık. Gençlerimizden çok yoğun talep geldi. Şimdi bunu bir adım daha öteye taşıyoruz. Gençlerimizin 18-25’ten 18-30’a yükselttik. Böylece 1 Eylül tarihine kadar gençlerimiz yurtlarda konaklayarak diledikleri gibi ülkemizi gezebilecekler." dedi.