Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 0 99 kredi hatırlatması! Yalıtım kredisi şartları neler, nasıl alınır?

Kabine toplantısının ardından 1 Ağustos tarihli kabine kararları için ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yalıtım kredisi için tekrar hatırlatmada bulundu. Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası yalıtım kredisi nedir, kimlere verilir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 0 99 kredi hatırlatması! Yalıtım kredisi şartları neler, nasıl alınır?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede yeni alınan kararları duyururken vatandaşlara yaklaşan kış öncesi gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu nedenle kış mevsimi gelmeden önce ısı yalıtımı olmayan binalarda yalıtım yapılması gerektiğini hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında "2018 yılında ilan ettiğimiz ulusal enerji verimliliği planı ile binaların enerji verimliliği yatırımlarını desteklemiştik. Bu yatırımlarla 372 milyar dolarlık tasarruf elde edildi. Geçtiğimiz yıl 50 milyar dolarlık enerji ithalatı yapan ve bu yıl iki kat maliyete çıkacak bir ülkeyiz. Tasarruf ve verimlilik tedbirleri ile yüzde 10 katkı sağlanabilir. Vatandaşlarımızdan da buna katkı sağlamalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımıza hanelerde ısı yalıtımı yapmaları için daire başı 50 Bin TL kredi veriyoruz" diyerek kamu bankalarının kredi desteklerini hatırlattı. 

VAKIFBANK ISI YALITIM KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Isı yalıtımı yapmak isteyen kişilere yönelik olarak verilen destek kredisi paketidir. Rusya ile Ukrayna savaşının ardından tüm dünyada yaşanan enerji krizi nedeniyle doğalgaz fiyatları rekor seviyelere ulaşırken önümüzdeki kış doğalgaz tüketimini azaltabilmek adına ısı yalıtımına öncelik verilmeye başlanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 0 99 kredi hatırlatması! Yalıtım kredisi şartları neler, nasıl alınır?

Temmuz ayında yapılan kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bina yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar ısı yalıtım kredisi vereceklerini duyurmuştu. Söz konusu kredi paketinin faiz oranı ise yüzde 0,99 olarak ilan edilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 0 99 kredi hatırlatması! Yalıtım kredisi şartları neler, nasıl alınır?

ISI YALITIM KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLERE VERİLECEK?

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılık oranının yüzde 70 olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı çağrı ile bina ısı yalıtımı yapılmasını istemişti. Isı yalıtım kredisi için tek şart binaya yalıtım yapılması ve enerji kimlik belgesi alınması olarak sunuldu. Söz konusu kredide ödeme kişiye değil yalıtım işini yapan firmaya ödenecek. 

Kredinin yüzde 60'lık bölümü ısı yalıtım sözleşmesinin ibrazı ile kredi başvurusu yapılması esnasında peşin olarak ödenirken kalan yüzde 40'lık kredi tutarı ise işin bitimi ve enerji kimlik belgesinin alınması ile yine işi yapan firmaya ödenecek. 

ISI YALITIM KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Yüzde 0.99 faiz oranı ile 50.000 TL ısı yalıtım kredisi veren bankalar kamu bankaları olarak açıklanırken başvuru Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank üzerinden yapılıyor.