Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon açıklaması: En az 3.000 TL oldu!

Yılbaşı için kutlama mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere maaş promosyonu için ödemelerin güncellendiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon açıklaması: En az 3.000 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile emeklilere promosyon güncellemesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Milyonlarca emekli 2022 senesinde ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile zor günler geçirirken bu süreçte emeklilerin en büyük desteği bankaların ödemiş oldukları emekli maaşı promosyonu rakamları olmuştu. 

Özel bankaların yaptığı güncellemeler ile rakamlar her geçen gün biraz daha artarken gözler kamu bankalarına çevrilmişti. Kamu bankaları tarafından ödenen 500 liralık rakam için 10 bin TL beklentisi dahi kamuoyuna taşınırken beklendiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından emekli maaşı promosyon rakamları güncellenmişti. 

EMEKLİLERE MAAŞ PROMOSYONU İÇİN SGK GÜNCELLEMESİ YAPILDI! 

Kamu bankaları üzerinde yüksek promosyon baskısı oluşurken Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında yeni promosyon sözleşmesi güncellemesi yapılmıştı. Yapılan güncelleme ile emeklilere maaş promosyonu ödemesi olarak en düşük promosyon rakamı 500 liradan 3 bin liraya yükseltilmiş, en yüksek maaş promosyonu rakamı da 750 liradan 5 bin liraya çıkartılmıştı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA SGK EMEKLİ PROMOSYONU AÇIKLAMASI! 

Sosyal medya hesabından yılbaşı nedeniyle önemli paylaşımlarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında yapılan güncellemeleri ve hayata geçirilen düzenlemeleri paylaştı. Yapılan paylaşımda emekli maaşı promosyonuna da yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emekli aylıklarındaki promosyon tutarını en az 3.000 TL olacak şekilde güncelledik" diyerek en düşük promosyonu 3 bin liraya yükselttiklerini ilan etti. 

EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI PROMOSYONU HANGİ BANKADA?

Emeklilere promosyon konusunda bankalar arasında bu sene kıyasıya bir rekabet yaşanırken en yüksek emekli promosyonu konusunda net rakam 7 bin 500 TL ek promosyon ödemeleri ile ise 10 bin liranın üzerine tırmanmıştı. Türkiye Finans Bankası emeklilere ek promosyon rakamları ile 10 bin liranın üzerine çıkarken İş Bankası ve Akbank ise net promosyon konusunda ise 7 bin 500 liraya kadar çıkartıldı. Ocak ayı ile beraber yeni promosyon rakamlarının ilan edilmesi bekleniyor.