Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evi, eşyası eski olana 75.000 TL destek müjdesi! Tek başvuruya bakıyor

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evi, eşyası eskiyenlere 75 bin liralık hibe para yardımı desteği müjdesi vermişti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evi, eşyası eski olana 75.000 TL destek müjdesi! Tek başvuruya bakıyor

Devlet desteklerinin hem kapsamı hem de tutarları arttırılırken kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni müjdeler arasında ev tadilat yardımı da yer aldı. Evi eski, bakımsız ve sağlıksız olan kişilere yönelik olarak yapılan yardım ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet geri ödemesiz ve karşılıksız olarak yani hibe para yardımı yapacak. 

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile dar gelirli vatandaşların geçim yükleri daha da artarken hükümet vatandaşa destek amacı ile yeni sosyal yardım paketlerini devreye alacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirilen son kabine toplantısının ardından vatandaşlara pek çok alanda müjdeler vermiş, bunlar arasında barınma yardımları da yer almıştı. 

ESKİ EVLERE DEVLET DESTEĞİ AÇIKLANDI! FAKİRLERE EV, TADİLAT DESTEĞİ YARDIMI BAŞVURUSU MÜJDESİ VERİLDİ

Kabine sonrası yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yardım programları, 2022'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik." diyerek barınma yardımlarını arttırdıklarını duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evi, eşyası eski olana 75.000 TL destek müjdesi! Tek başvuruya bakıyor

 

AİLE BAKANLIĞI YENİ LİSTEYİ YAYIMLADI! EV TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada evi oturulmayacak derecede bakımsız ve eski olan vatandaşlara barınma yardımı destekleri kapsamında ödemeler yapılacağı açıklandı. Bu desteklerden biri de ev onarım yardımı olarak öne çıktı. Eski evlere devlet desteği başvurusu Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı üzerinden yapılıyor. Kaymakamlık ev tadilat yardımı başvurularını incelerek karara bağlıyor. 

EV ONARIM YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapan kişilerin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olması gerekmekte olup aylık hane halkı gelirinin ise 2022 yıl sonuna kadar kişi başına en fazla bin 833,45 TL olması şartı aranmaktadır. Yine onarımı yapılacak olan evin tapusunun sahibi olması şartını yerine getiren kişilere başvuru imkanı sunulmaktadır. Belediye ev tadilat yardımı ise genelde belediyelerin kendileri tarafından yerine getirilmekte olup para ödemesi yerine belediye ekipleri konutun tadilatını kendileri gerçekleştirmektedir.