Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank'a talimat! 60 ay vadeli 250 Bin TL faiz indirimli kredi verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Halkbank'a verilen talimat ile kredi faizleri düşürülürken vatandaşlara 60 ay vade 250 Bin TL kredi verilmeye başlandı. Halkbank devlet destekli kredi kampanyasının koşullarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank'a talimat! 60 ay vadeli 250 Bin TL faiz indirimli kredi verilecek

Türkiye'de kredi koşulları son dönemlerde oldukça ağırlaştı. Bankalar müşterilere kredi kullandırmamak için çok yoğun bir çaba gösteriyorlar. Bundan dolayı kredi çekmek isteyenlerin imdadına yine devlet yetişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği son talimat ile Halkbank'ın hem kredi faizlerini düşürmesini hem de kredi musluklarını açmasını sağladı. Halkbank da buna dair kredi kampanyasını açıkladı. 

100 MİLYAR TL SON KURUŞUNA KADAR DAĞITILACAK!

Halkbank tarafından hazırlanan kredi kampanyası kapsamında 100 Milyar TL'lik bir kaynak ayrıldı. Bu kaynak Halkbank'ın özkaynaklarından oluşmuyor. Bunun yerine Hazine tarafından Halkbank'a 100 Milyar TL'lik bir para aktarımı yapıldı. Aktarılan bu para da son kuruşuna kadar vatandaşlara dağıtılacak. kredi Garanti Fonu (KGF) güvencesinde kullandırılacak bu krediler bazı vatandaşların finansman sorunlarına kökten çözüm olacak. 

KREDİ FAİZİ DÜŞTÜ!

Halkbank kredi kampanyasına dair açıklamalarda bulunarak vatandaşların kredi çekme imkanlarını duyurdu. Buna göre müşterilere verilecek olan bu kredilerde faizler indirildi. Devlet desteği ile verilen kaynağı müşterilere aktaracak olan Halkbank yıllık yüzde 9,5 oranında faiz uyguluyordu. Bu faizde de indirime gidildi. Müşteriler yıllık yüzde 7,5 faizle kredi çekme imkanı bulabilecekler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank'a talimat! 60 ay vadeli 250 Bin TL faiz indirimli kredi verilecek

60 AY VADE İMKANI SAĞLANIYOR!

Halkbank tarafından vatandaşlara 60 aya kadar vade ile ucuz kredi verilmeye başlandı. 5 yıllık vade süresi uygulanan bu kredilerde ödeme planları aylık eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, 6 ayda bir eşit taksitli olabiliyor. Çok düşük bir faiz uygulandığı için bu kredinin faiz maliyetleri de sembolik seviyede kalabiliyor. Faiz maliyeti neredeyse sıfırlanan bu kredi kampanyası ile vatandaşlar nakit sıkışıklıklarını çözüp geri ödemeleri de uzun vadeye yayabiliyorlar. 

250 BİN TL KREDİ VERİLİYOR!

Halkbank kredi kampanyası kapsamında müşterilere esasında 500 Bin TL'ye kadar kredi imkanı sağlanabiliyor. Ancak bunun bazı zor koşulları bulunuyor. Bunun yerine 250 Bin TL kredi dağıtılıyor. Böylelikle kredi kullanacakların sayısının artması hedefleniyor. Koşulları yerine getirenler nakit olarak tek seferde bu kredi ödemelerini alabiliyorlar. 

FAİZSİZ KREDİ İMKANI DA VAR!

Halkbank kredi kampanyasında bir de faizsiz kredi imkanı bulunuyor. Bu krediyi kullanabilmek için 35 yaşını geçmemek gerekiyor. Genç girişimcilere verilen bu kredi ile iş kurulabiliyor veya kurulan iş geliştirilebiliyor. Krediyi çekenler herhangi bir faiz maliyeti ile de karşılaşmıyorlar. 60 aylık vade kapsamında ödeme periyotlarına göre sadece anapara ödemesi yapılıyor.

ESNAFLARA BÜYÜK FIRSAT!

Halkbank'ın açıkladığı bu çok özel kredi kampanyasının ana merkezinde esnaf ve sanatkarlar bulunuyor. Esnaflara sağlanan bu kredi imkanı için başvurular başladı. Kendilerine en uygun kredi türünden kredi çekmek isteyen esnafların talepleri hemen yerine getiriliyor.