Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan indirim açıklaması! Faturalar yüzde 20 düşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM Grup toplantısında bir konuşma yaparak iki ayrı indirim haberi veri verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan indirim açıklaması! Faturalar yüzde 20 düşecek!

TBMM’de AK Parti’nin haftalık olağan grup toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair bir konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşma sırasında vatandaşlara iki ayrı müjde vereceklerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan bu müjdelerin neler olduğunu da açıkladı.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İNDİRİMİ GELİYOR

Çok güzel müjdeler açıklayacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirme törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz olacak. Arama sondaj gemilerimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla 2 bayramı bir arada yaşayacağız. Şimdiden 2 ayrı müjdeyi milletimizle paylaşıyoruz. Birincisi elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 20 indirime gidiyoruz. İkincisi sanayicilerin kullandığı doğal gaz tarifesinde yine nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.” dedi.

1.000 YENİ MADENCİ ALIMI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuya yeni madenciler alacaklarını ifade ederek, “Madencilerimize güzel bir haberimiz var. Kamuya ve özel sektöre de görev yapan 11 bin madencimiz deprem bölgesinde çalışarak milletimizin gönlünü aldı. Bin yeni madenci alacağız. Diğer alanlarda da diğer atacağımız adımlar bunlar: Ankara-Sivas hızlı tren hattında seferlerin başlama heyecanını hemşerilerimizle beraber yaşayacağız. Adam Sivaslı ama "Sivas'a hızlı trene ne ihtiyaç var" diyor. Bu adam 6'lı masada. Bunları anlamak mümkün değil. Seçimden milletimizin desteğiyle zaferle çıktıktan sonra da eser ve hizmetlerimize kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI VE GÜVENLİK KORUCULARI AÇIKLAMASI

Emekli maaşı zamlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu zamdan güvenlik korucularının da yararlanacağını belirterek, “Güvenlik korucularımıza da müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesi sağlıyoruz. Bu ülkede her kesimin refahını artırma yanında hak ve özgürlüklerine kavuşturan, herkesi bağrına basan biz olduk.” şeklinde konuştu.

100 TL'LİK FATURA 80 TL'YE DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kapsamlı haberi ise elektrikte indirim oldu. Konut aboneleri Nisan ayından itibaren elektrik faturalarında yüzde 20 oranında indirim görecekler. 100 TL’lik elektrik faturası böylece 80 TL’ye düşecek. Tüm abone gruplarını kapsayan bir indirim uygulanacak olması bundan yararlanacak vatandaşların sayısını maksimuma çıkaracak.