Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası dar gelirli ailelere yeni sosyal destek yardım açıklaması

1 Ağustos 2022 tarihli kabine kararları açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile alınan kabine kararlarını duyururken dar gelirli ailelere yeni destek paketleri de belirlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası dar gelirli ailelere yeni sosyal destek yardım açıklaması

Bugün saat 17:00 itibari ile başlayan ve yaklaşık 2,5 saat süren kabine toplantısı sonrası alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile duyurdu. Milyonlarca kişinin merakla ve heyecanla beklemiş olduğu kabine toplantısında en çok merak edilen konu başlıkları yeni sosyal yardım paketleri ile kredi ve kart borcu olanlar, kredi kartı borcu takibe düşenler ve icralık olanlar için yapılacak olan borç yapılandırması açıklaması olmuştu. 

Ulusa sesleniş konuşmasına her zaman olduğu gibi dış politika hakkında bilgilendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru için yapılan anlaşmanın önemini vurgulayarak ilk sevkiyatın bugün yapılacağını açıkladı. Her hafta sonu programı el verdikçe bir şehri ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, Kayseri gezisi hakkında bilgilendirmede bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA 1 AĞUSTOS KABİNE TOPLANTISI KARARLARI İLE ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de yapılan mitinge toplam 70 bin kişinin katıldığını belirterek Kayserililere teşekkürlerini sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumartesi günü Ordudaydım. Hem toplu açılış törenine katıldım hem de TMO fındık alım fiyatını açıkladım, hem de uzun süredir bir araya gelemediğim hemşerilerim ile kucaklaştım. Orda da resmi rakamlarla 55 bin kişi ile buluştuk. 

Bu hafta Cumartesi günü Kocaeli'nde yine hem toplu açılış töreni yapacağız hem de halkımızla kucaklaşacağız. Gece gündüz çalışmayı, mücadele etmeyi Allah ömür, milletimiz yetki verdikçe devam edeceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası dar gelirli ailelere yeni sosyal destek yardım açıklaması

Devletin her türlü imkanını sosyal yardım olarak dağıtmaya devam ediyoruz. Küresel krize rağmen bütçe dengemizde herhangi bir bozulma meydana gelmemiştir. Üstelik işçilerimize, memurlarımıza, emeklilerimize verdiğimiz yüksek ücretleri de bu bütçe ile yaptık. Gelir vergisini kaldırarak 3 milyon çiftçimizi destekledik. Gıdadan temizlik maddelerine kadar çok sayıda üründe yaptığımız KDV indirimi ile vatandaşlarımızın fiyat artışlarından etkilenmelerinin oranını düşürdük.

Devletin imkanlarını her kesimden vatandaşımızla paylaşıyoruz. Artık sosyal yardımları sadece mutlak yoksullukla sınırlı tutmuyoruz. Doğumdan ev onarımına, eşi vefat eden kadınlardan öksüz yetimlere kadar 49 farklı yardım dağıtıyoruz. Vatandaşımızı rahat ettirmek adına sosyal yardımlarımızı 1,5 milyar TL dağıttık" diyerek sosyal yardım şemsiyesini ve dağıtılan yardım miktarını arttırdıklarını söyledi.