Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası son dakika EYT açıklaması geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa tasarısı için gözler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti. EYT'de yeni yaş şartı olacak mı, EYT yasası ne zaman meclise gelecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası son dakika EYT açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası son dakika EYT açıklaması geldi! 2022 senesinin son kabine toplantısı olmasının yanı sıra masada yer alan birbirinden önemli konular nedeni ile de milyonlarca kişi bugün kabine toplantısını beklemeye başlamıştı. Bugün saat 15:00'te başlaması beklenen kabine toplantısı gecikmeli olarak saat 16:00 civarı başlarken gözler kabinenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti. 

Kabine toplantısı an itibari ile sona ererken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile gündeme dair pek çok konuya değindi. Kabinenin ardından en çok merak edilen iki önemli gündem başlığı emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan müjde açıklamasıydı. 

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN EYT'DE YAŞ ŞARTI MASAMIZDA DEMİŞTİ! 

Hatırlanacağı üzere dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile “EYT’de yaş konusu netleşti şeklinde bir açıklama yapamam. Bu konuda teknik bir çalışma yaptığımızı açıklamıştım. Bu çalışmayı yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Sonuçta EYT’nin bir maliyeti var ve bunun karşılanmasından da hükümet sorumlu olacak. Yaş şartının olacağını veya olmayacağı, eğer olacaksa hangi yaş şartının uygulanacağını Cumhurbaşkanımız belirleyecektir. Şunu söyleyebilirim EYT’de yaş şartı ihtimaller içerisinde bulunuyor. Lakin üzerine basarak tekrar ediyorum herhangi bir yaş şartı kararı henüz alınmadı" diyerek bugüne işaret etmişti. 

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI! EYT'DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında "EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız. Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız" diyerek emeklilikte yaşa takılanlar hakkında konuyu yılbaşından önce gündemden çıkaracaklarını bir kere daha dile getirdi. 

 Erdoğan sadece tek bir cümle ile düzenlemeye dair açıklamada bulunurken beklenen EYT müjdesini ve yaş şartına dair bir bilgilendirmede bulunmadı. 

Memur ve emeklilere yönelik ise yüksek zam müjdesi verdi. EYT yasası hakkında yeni yasa tasarısının bu hafta sonuna kadar meclise verilmesi bekleniyor.