Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası memur ve emeklilere yüksek maaş müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşması ile milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulunurken asgari ücret zammı ile memur ve emekli maaşlarına Ocak 2023 zammı sözü geldi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası memur ve emeklilere yüksek maaş müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası memur ve emeklilere yüksek maaş müjdesi! Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu yılın son kabine toplantısı az önce sona erdi. Milyonlarca kişinin kaderini belirleyecek olan emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası ile yeni doğalgaz müjdesi nedeniyle tüm Türkiye'nin kilitlendiği ulusa sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Yapılan kabine toplantısında sözlerine ekonomiyi değerlendirerek başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yapılan zamma değinirken memur ve emeklilere yapılacak olan zam için yeni açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı milyonlarca memur ve emekliye yüksek zam sözü verirken gözler 2023 Ocak ayı maaş hesaplamalarına çevrildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MİLYONLARCA MEMUR VE EMEKLİYE YÜKSEK ZAM SÖZÜ! 

Kabinede sözlerine ekonomiyi değerlendirerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Birazdan doğalgazdaki yeni müjdeleri paylaşacağız. Asgari ücret 8507 olarak ilan ettik. Asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu. Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Yeni asgari ücretin çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum" diyerek asgari ücrete yapılan zamma dikkat çekti. 

 Asgari ücrete yapılan zammın ardından memur ve emekli maaşlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız. Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız" diyerek memur ve emekli maaşlarına da yüksek ve rekor zam vurgusu yaptı.