Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret enflasyon dolar kuru ve faiz açıklaması geldi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK toplantısı kapsamında özel bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret enflasyon dolar kuru ve faiz açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK toplantısı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Yarın gerçekleştirilecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinde büyük önem taşıyan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan konuşmada merakla bekleniyordu. 

Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi sendikası ve işveren sendikası tarafından 2023 asgari ücret zam toplantısı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantısı yapılacak. Toplantı öncesinde TİSK ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan konuşmada verilecek olan mesajlar büyük önem taşıyordu. Beklenen açıklama geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK toplantısına konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tüm kesimlerin hassasiyetlerini dikkate alan politikalar geliştirmeye önem verdik. Çalışma hayatını tüm taraflarla dinledik, adaleti elden bırakmadan orta yolu bulmaya gayret gösterdik. Tıpkı çalışanlarımız gibi işverenlerimiz de bunun en yakın şahididir. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar her konuda işverenlerimizle yakın mesai yaptık, anlayış birliği içinde hareket ettik "diyerek asgari ücrete her türlü desteği verdiklerini vermeye de devam edeceklerini dile getirdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ENFLASYON, FAİZ VE DOLAR KURU TESPİTLERİ! 

Ekonomiye dair değerlendirmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dün açıklanan kasım ayı enflasyon verileri, iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. İnşallah yılbaşıyla birlikte bu iyileşme hızlanacak, özellikle önümüzdeki şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir." diyerek enflasyonda kademeli düşüş yaşanacağını, faizleri düşüreceklerini ve döviz kurunun da düzene oturacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm sahalarda mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek özellikle de ekonomik olarak Şubat ayından sonra çok daha iyi bir yere geleceklerini söyledi.