Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni karar! Elektrik ve doğalgaz borçları silindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Resmi Gazete’de depremzede vatandaşlar için bir Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Bu karar kapsamında elektrik ve doğalgaz borçları silindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni karar! Elektrik ve doğalgaz borçları silindi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından 11 ilde büyük yıkım gerçekleşti. Çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken hayatta kalan çok sayıda vatandaş da evsiz kaldılar. Bu geride kalan depremzede vatandaşlar için devlet tarafından özel imkanlar sağlanmaya devam ediliyor. Bugünkü Resmi Gazete’de bu vatandaşlar için önemli bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre deprem bölgesindeki vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçları silindi.

TÜM FATURA BORÇLARI SİLİNDİ

Deprem bölgesinde bulunan vatandaşların depremin olduğu gün olan 6 Şubat tarihine kadar olan tüm elektrik ve doğalgaz borçları silindi. Ancak bunun için tek şart aranacak. Deprem nedeniyle konutu veya iş yeri yıkılan ya da hasar alarak acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen vatandaşlar bu imkandan yararlanacaklar. Evleri veya iş yerleri hasar görmemiş vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçları ile alakalı olarak herhangi bir işlem yapılmayacak.

Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ile Sivas’ın Gürün ilçesinde evleri yıkılan veya orta ya da ağır hasarlı olan vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturası borçları silinecek. 6 Şubat tarihine kadar faturalandırılmış ama ödenmemiş borçlar kapsam içerisinde olacaklar. Bu silinen borçlara ilişkin herhangi bir şekilde dava açılmış veya icra takibi varsa onlar da sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni karar! Elektrik ve doğalgaz borçları silindi!

ÖDEMELER ERTELENDİ

Alınan bir ikinci karar ile deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin ikinci bir uygulama yapılacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde vatandaşların 6 Şubat’tan sonra ödemeleri gereken elektrik ve doğalgaz faturalarının da ödeme tarihleri 31 Mayıs’a kadar ertelendi. Bu faturalar 31 Mayıs tarihine kadar ödenebilecek. Haziran ayından itibaren ise ödenmemiş olan elektrik ve doğalgaz faturaları gecikme zammı işletilmeden 6 ayda eşit taksitlerle ödenebilecek. Elektrik ve doğalgaz faturaları için alınan erteleme kararı sadece konut aboneleri kapsayacak. Yapılacak olan erteleme işlemi için vatandaşların başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri bu erteleme işlemini yapmakla yükümlü olacaklar.