Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni petrol keşfi hayat pahalılığı enflasyon ve Karadeniz gazı açıklaması geldi

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu yeni petrol müjdesi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni petrol keşfi hayat pahalılığı enflasyon ve Karadeniz gazı açıklaması geldi

Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni için Haliç Kongre Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ilk bölümüne TİM ve Ticaret Bakanlığı'na teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla öne çıktığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan savunma sanayisi bütçesini 5,5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıkardıklarını ve Savunma Sanayisi alanında artık Türkiye'nin şampiyonlar ligine çıktığını söyledi. Konuşmasında ekonomi, TOGG, düşük faiz, enflasyon, petrol ve doğalgaz rezervi olmak üzere pek çok açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı mesajlar verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA DOĞALGAZ REZERVİ VE YENİ PETROL KEŞFİ AÇIKLAMASI! 

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfiyle yeni bir dönemi başlattık. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan arama faaliyetlerini kendimiz yürütüyoruz. Karadeniz Gazı'nı milli sisteme dahil etme çalışmalarımız devam ederken, petrolle ilgili de çeşitli illerimizden güzel haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz" diyerek yeni petrol keşifleri hakkında güzel haberler geldiğini duyurdu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ENFLASYON, FAİZ VE HAYAT PAHALILIĞI AÇIKLAMASI! 

Konuşmasında hayat pahalılığına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Avrupası ve ABD'si dahil tüm dünyanın en büyük sıkıntısı olan hayat pahalılığı meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Düşük faiz politikamızın enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini yakında daha çok hissedeceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında dahil edene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İhracatımız her ay rekor kırarak 255 milyar dolarlık yıl sonu hedefimize yaklaşıyor" diyerek hayat pahalılığını adım adım çözeceklerini ve enflasyonun düşeceğini söyledi.