Cumhurbaşkanı jesti faizsiz kredi desteği geldi sıfır faizli konut ve ihtiyaç kredisi başvurusu başladı

Devlet bankalarından destek kredisi paketlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine sonrası açıklanan destek paketlerinde başvurular başladı. Konut kredisi, esnaf kredisi, yalıtım kredisi ve borç kapatma kredisi için başvuru başladı.
Cumhurbaşkanı jesti faizsiz kredi desteği geldi sıfır faizli konut ve ihtiyaç kredisi başvurusu başladı

Faize karşı olan tutumunu her vesilede dile getirmeye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "kimse bizden faiz artırmamızı beklemesin, aksine faizleri düşürmeye devam edeceğiz diyerek" yeni faiz indirimlerinin sinyalini vermişti. Kredi faiz indirimi konusunda beklentiler artarken kamu bankaları özel şartlara sahip yeni faizsiz destek kredisi paketlerini başvurulara açtı. 

Devlet bankaları vatandaşın nakit para ihtiyaçları için en uygun kredi paketlerini sunarken aynı zamanda vatandaşa yönelik faizsiz kredi paketleri de kullanıma sunuldu. Halkbank sıfır faizli esnaf destek kredisi, düşük faizli borç kapatma kredisi verirken Ziraat Bankası ise faizsiz konut kredisi paketinde başvuruları kabul etmeye devam ediyor. Yine Ziraat Bankası üzerinden sıfır faizli köye dönüş kredisi paketinde de başvurular kabul ediliyor. Vakıfbank ise yüzde 0.99 faiz oranı ile yalıtım kredisi veriyor. 

ZİRAAT BANKASI 240 BİN TL SIFIR FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERİYOR! FAİZSİZ EV KREDİSİ KİMLERE VERİLİYOR?

Yükselen konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün daha da zorlaşırken Ziraat Bankası SGK'dan belge getiren müşterilerine 240 bin liraya kadar sıfır faizli kredi desteği sağlayacağını ilan etmişti. Ziraat Bankası ve TOKİ tarafından yürütülen ortak çalışma ile SGK belgesi getirenlere 240 bin liraya kadar faizsiz konut kredisi veriliyor. 

Cumhurbaşkanı jesti faizsiz kredi desteği geldi sıfır faizli konut ve ihtiyaç kredisi başvurusu başladı

Kredi başvurusu için yapılan açıklamada "Bu nedenle, krediden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin 3/5/2021 tarihinden itibaren Kurumumuz tarafından düzenlenen hak sahipliği belgesine gerek olmaksızın; doğrudan T.C. Ziraat Bankası şubelerine, TOKİ kampanyalı konut satışından faydalanmak için doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir" denilerek başvuruların Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden yapılabileceği ilan edildi. 

Cumhurbaşkanı jesti faizsiz kredi desteği geldi sıfır faizli konut ve ihtiyaç kredisi başvurusu başladı

HALKBANK FAİZSİZ İHTİYAÇ DESTEK KREDİSİ PAKETLERİ NELERDİR?

Halkbank tarafında başlatılan esnaf destek kredisi paketinde "KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitiren, kredi başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda, 300.000.-TL’ye kadar %100 faiz indirim oranı uygulanabilecektir. Bu krediden, önceki yıllardan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi borcu bulunanlar yararlanamayacaktır" denilerek genç girişimci kredi paketinde 300 bin liraya kadar sıfır faizli kredi verileceği ilan edildi.

Usta Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi, Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi ile Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnaf ve Sanatkarlara Kredi paketinde faizsiz ihtiyaç kredisi desteği sağlanıyor. Yine 3 kamu bankası tarafından yalıtım kredisi olarak 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranı ile destek kredisi veriliyor.