Cumhurbaşkanı kararı çıktı Kasım ve Aralık ayı asgari ücret maaşı 8.030 TL oldu! Tek şartı var

Kanun değişikliği Resmi Gazete ile yayımlandı Cumhurbaşkanı kararı çıktı! Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara yeni destekler tüm hızı ile devam ederken bunlardan biride doğalgaz, elektrik faturası ve yemek parası yardımı oldu.
Cumhurbaşkanı kararı çıktı Kasım ve Aralık ayı asgari ücret maaşı 8.030 TL oldu! Tek şartı var

Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi! Resmi Gazete ile yayımlanan 7420 Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında işverenlerin çalışanlarına aylık 1000 TL doğalgaz ve günlük 53 TL yemek parası olmak üzere toplamda 1.530 TL ek ödeme yapmasının önü açıldı. 

Resmi Gazete ile yapılan kanun değişikliği ile hükümet işverenler tarafından işçilere yapılacak olan bu ödemelerin vergiden düşülmesini sağladı. Yani çalışanlarına yemek ve doğalgaz, elektrik faturası yardımı ödeyen işverenler bu tutarı devlete ödeyecekleri vergiden düşerek büyük avantaj elde edecekler. Devlet vergi alacağından vazgeçerek çalışanlara maddi destek sağlamış olacak. 

ÇALIŞANLARA YEMEK ÜCRETİ PARASI YARDIMI NASIL ALINACAK?

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile yayımlanan kanun değişikliği ile çalışanlara yemek parası olarak ödenen tutarın nakit olarak yapılmasının önü açılmış oldu. Söz konusu düzenleme ile işverenler çalışanlarına artık yemek kartı olarak ödeme yapmak zorunda kalmayacak ve nakit olarak yapılan yemek parası yardımı da vergiden düşülebilecek. En yüksek tutar ise günlük 51 TL ile sınırlandırılırken bu da toplamda 1.530 liralık bir avantaj sağlamış olacak. 

Cumhurbaşkanı kararı çıktı Kasım ve Aralık ayı asgari ücret maaşı 8.030 TL oldu! Tek şartı var

ÇALIŞANLARA DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NASIL ALINIR?

Elektrik faturası ve doğalgaz faturası bu kış çalışanların en büyük gider kalemleri arasında yer alacak gibi görünürken aynı yasal düzenleme ile işverenlerin çalışanlarına 2023 yılının Haziran ayına kadar doğalgaz ve elektrik faturası desteği vermesinin de önü açıldı. İşverenler doğalgaz ve elektrik faturası yardımı ödemesi yapması durumunda bin liraya kadar olan rakamı vergi ve SGK priminden düşecek. Böylelikle aylık bin liralık bölüm işçinin maaşına eklenecek. 

Cumhurbaşkanı kararı çıktı Kasım ve Aralık ayı asgari ücret maaşı 8.030 TL oldu! Tek şartı var

DOĞALGAZ, ELEKTRİK VE YEMEK YARDIMI ALAN İŞÇİLERİN ASGARİ ÜCRET MAAŞI KASIM VE ARALIK AYINDA 8 BİN 30 TL OLACAK! 

Söz konusu destekten yararlanan asgari ücretli çalışanlara 1530 TL yemek ve 1000 TL doğalgaz yardımı ile toplamda 8 bin 30 liralık maaş ödemesi yapılacak. Ocak ayında asgari ücretin yükselmesi ile bu rakam daha da artacak. Asgari ücret maaşı Ocak ayında en düşük 7 bin 500 TL yapılsa dahi 2530 liralık ek ödeme ile bu rakam 10 bin lirayı aşmış olacak.