Cumhurbaşkanı müjdesi sızdırıldı Türkiye milyar dolarlık petrol rezervi buldu iddiası!

Türkiye tüm gücü ile hem karada hem de denizde yeni enerji ve petrol kaynakları aramaya devam ederken bir ilimizden daha müjdeli haber geldi. Şırnak Gabar Dağı petrol rezervi iddiası ile gündeme geldi.
Cumhurbaşkanı müjdesi sızdırıldı Türkiye milyar dolarlık petrol rezervi buldu iddiası!

Akdeniz ve Karadeniz'de sismik araştırma gemileri ile yeni doğalgaz ve petrol rezervi arayışı tüm hızı ile devam ederken karada yapılan petrol aramaları da sürüyordu. Türkiye'nin Doğu bölgesinde sınır komşusu olduğu tüm ülkelerin petrol ve doğalgaz zengini olmasına rağmen Türkiye'de petrol bulunamaması soru işaretleri yaratırken Şırnak'ta petrol bulunduğu iddia edildi. 

Hükümete olan yakınlığı bilinen Sabah Gazetesi yazarlarından Yavuz Donat tarafından hazırlanan haber büyük heyecan yarattı. Donat tarafından hazırlanan habere göre uzun süredir petrol aramalarının yoğunlaştığı Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yeni bir petrol rezervi bulundu. Rezervin toplam değerinin ise milyar dolarlar olduğu iddia edildi.

ŞIRNAK'TA PETROL VAR MI, GABAR DAĞI'NDA PETROL REZERVİ Mİ BULUNDU?

Yavuz Donat hazırlamış olduğu yazısında Gabar Dağı'na giden yol üzerinde Akçay Köyü ve Kasrak Beldesi ile Cudi Dağı civarlarında çok sayıda arazi aracı gördüklerini belirterek araçların TPAO'ya ait olduğunu iddia etti. Donat "Gabar Dağı'nda petrol bulundu... Günde 5 bin varil... Sondajlar sürüyor... Günlük rezervin 20 bin varile çıkması an meselesi. Rezerv... Milyar dolarlar konuşuluyor... Çok sıfırlı rakamlar... Her yeni kuyu ile birlikte, rakamlar da yükseliyor... 250 milyar dolar gibi. Resmi açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı söyleniyor. 2023'ün ilk müjdesi..." diyerek büyük sürpriz herkese hayırlı olsun dedi. 

Bulunan rezervin değerinin milyar dolarlar olarak ifade edilmesi büyük heyecan yaratırken resmi açıklamanın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. İddiaların doğru olup olmadığını önümüzdeki günler belirleyecek gibi görünürken haberin duyulmasına rağmen TPAO tarafından resmi bir yalanlama yapılmaması da iddiaların doğruluk ihtimalini güçlendirdi. 

GABAR DAĞIN'DA PETROL BULUNURSA AKARYAKIT FİYATLARI BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI DÜŞER Mİ, UCUZLAR MI?

Bulunacak olan rezervin büyüklüğüne göre iç piyasada akaryakıt fiyatlarının düşebileceğini belirten ekonomistler indirim miktarını önümüzdeki günlerde yapılacak olan açıklamanın belirleyeceğini dile getirdiler. Rezervin büyük olması ve petrolün kalitesine bağlı olarak hesaplamalar yapılacak.