Cumhurbaşkanı onayladı! Halkbank 300 Bin TL faizsiz kredi veriyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan faizsiz kredi kampanyası için Halkbank başvuruları kabul ediyor. Koşulları sağlayanlara faizsiz 300 Bin TL kredi veriliyor.
Cumhurbaşkanı onayladı! Halkbank 300 Bin TL faizsiz kredi veriyor!

Türkiye’de kamu bankaları üzerinden vatandaşlara çeşitli krediler verilmeye devam ediliyor. Destek kredisi konseptinde hazırlanan bu kredi kampanyaları ile vatandaşlar çok önemli finansman kaynaklarına erişebiliyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşların ihtiyaçlarına göre zaman zaman bazı kredi imkanlarını onaylıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay verdiği kredilerden birisi de Halkbank’ın 300 Bin TL faizsiz kredi kampanyası oldu.

60 AY VADE, FAİZ YOK!

Halkbank’ın açıkladığı kredi kampanyasına göre vatandaşlara faizsiz kredi verilecek. Bu krediler 60 ay vadeli olarak kullandırılacak. Herhangi bir şekilde faiz maliyeti olmayan bu krediler tamamen devlet desteği ile kullandırılıyor. 5 yılda geri ödenebilen bu kredi için Halkbank kampanya duyurusu yaparken koşulların sağlanması gerektiği bildirildi. Koşulları sağlayamayan vatandaşların Halkbank’a yapacakları kredi başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi.

FAİZİ DEVLET ÖDÜYOR!

Yapılan kampanya açıklamasında faiz detayına da yer verildi. Esasında kullandırılan kredi faizsiz olarak verilmiyor. Ancak Hazine bu kredinin faizinin tamamını karşılıyor. Müşteriye de herhangi bir şekilde faiz maliyeti yansımıyor. Yüzde 100 faiz indirimli bu kredi için devlet desteği belli olurken bu desteği alabilmek bazı koşullara bağlandı.

KİMLER KULLANABİLİR?

Halkbank’ın faizsiz kredi desteğinden kimlerin faydalanabileceği de açıklandı. Buna göre öncelikle kredi başvurusunda bulunacak olanların 35 yaşını tamamlamamış olmaları gerekiyor. Genç girişimcilere yönelik olan bu kredi kampanyasında daha önceden Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın faiz desteği verdiği kredilerini kullanıp borcu devam edenler yararlanamıyorlar. Ayrıca KOSGEB’den hibe veya faizsiz kredi desteği alanlara da bu kredi verilmiyor.

300 BİN TL LİMİTİ VAR!

Halkbank faizsiz kredi kampanyası kapsamında müşteriler kredi koşullarını sağlamaları durumunda 300 Bin TL’ye kadar kredi kullanabiliyorlar. Bu limit herhangi bir şekilde aşılamıyor. Müşterilerin ne kadar kredi çekebilecekleri ise hazırlanan projeye göre değişiyor. Genç girişimciler bir proje hazırlıyorlar. Bu proje KOSGEB tarafından onaylanıyor. Bu onaylanan proje kredi başvurusu aşamasında Halkbank’a sunuluyor. Proje bazlı olarak kullanılabilecek faizsiz kredi tutarı belirleniyor.

ÖDEME KOLAYLIKLARI VAR!

Halkbank faizsiz kredi kampanyası kapsamında çeşitli ödeme kolaylıkları da müşterilere sunuluyor. Krediyi kullananlar taksit ödemelerini aylık, 3 aylık veya 6 aylık şeklinde belirleyebiliyorlar. Bu ödeme planları ile 5 yıl içerisinde kredi geri ödemesiz faiz maliyeti olmadan yapılabiliyor.