Cumhurbaşkanı onayladı, Halkbank açıkladı! Faiz indirimli 500 Bin TL destek kredisi!

Destek kredisi kullanmak isteyenlere Halkbank’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylı kredi imkanı sağlanıyor. Halkbank kredi kampanyasına ilişkin ayrıntıları açıkladı.
Cumhurbaşkanı onayladı, Halkbank açıkladı! Faiz indirimli 500 Bin TL destek kredisi!

Türkiye’de nakit sıkışıklığı yaşayanlar bankalardan kredi çekmeye yöneliyorlar. Bu krediler için bankaların imkanlarını değerlendirenler normal kredi kampanyalarında aradıklarını bulamıyorlar. Yüksek faiz maliyeti nedeniyle destek kredilerine yönelmeler hız kazandı. Destek kredileri de kamu bankaları üzerinden verilebiliyor. Bu konuda Halkbank çok önemli bir kredi kampanyası açıkladı.

HALKBANK’TAN DESTEK KREDİSİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve onayıyla Halkbank tarafından önemli bir destek kredisi kampanyası düzenliyor. Bu kampanya kapsamında vatandaşlara çeşitli koşullarda kredi imkanı sağlanıyor. Bu imkanı değerlendirenler piyasada bulamayacakları koşullarda finansman desteği alıyorlar. Kredinin maliyetinin çok önemli bir kısmını da devlet karşılıyor. Vatandaşlar böylece nakit sorunlarını çözebiliyorlar.

60 AY VADELİ DESTEK!

Halkbank destek kredisi kampanyası kapsamında başvuru yapan vatandaşlara 60 aya kadar vade ile bu kredi imkanı sağlanıyor. Krediyi kullanan vatandaşlar geri ödemeyi 5 yıllık sürece yayabiliyorlar. Bu şekilde düşük tutarlı taksitlerle kredi geri ödemesi yapılabiliyor. Bu da büyük bir avantaj sağlayabiliyor. Bu avantajı değerlendirenler nakit erişimi sorununu tamamen çözüme kavuşturuyorlar.

ESNEK ÖDEME YAPILABİLİR!

Halkbank’ın destek kredisi kampanyası ile müşterilere esnek ödeme imkanı da veriliyor. Her vatandaşın aylık eşit taksitli bir ödeme planı ile kredi borcunu ödemesi uygun olmayabilir. Bazı vatandaşlar bunun yerine farklı ödeme planları talep edebiliyorlar. Onlar için Halkbank bu seçeneği de sunuyor. Eğer müşteri talep ederse kredi taksitleri 3 ayda bir veya 6 ayda bir şeklinde de planlanabiliyor. Burada inisiyatif tamamen müşteriye bırakılıyor.

500 BİN TL KREDİ KULLANILABİLİR!

Açıklanan kampanya ile kullanılabilecek olan kredinin üst limiti de ilan edildi. Buna göre vatandaşlar ilgili destek kredisi kampanyası kapsamında başvuru yapmaları halinde 500 Bin TL’ye kadar kredi çekebilecekler. 500 Bin TL limitinin üzerine çıkılamayacak ama daha düşük tutarlarda kredi talep edilebilecek. Çekilebilecek kredinin miktarı müşteri talebi ve banka değerlendirmesi ile belirleniyor.

FAİZ İNDİRİMİ YAPILIYOR!

Halkbank’ın destek kredisi kampanyasında vatandaşlara faiz indirimi de yapılıyor. Halkbank düşük faizli kredi veriyordu ama bunun yıllık maliyeti yüzde 9,5 olarak açıklanmıştı. Halkbank bir değişiklik yaparak bu kredide faizi yıllık yüzde 7,5’e düşürdü. Aradaki faiz farkı ise Hazine tarafından karşılanacak. Kredide faiz indirimi yapılacak ve müşteriye bu maliyet yansıtılmayarak fark devlet tarafından ödenecek.