Cumhurbaşkanından yeni kredi müjdesi! 0.62 faiz oranı ile 12 ay ertelemeli 60 ay vadeli Hayata Dönüş Kredisi

Bankaların kredi kampanyaları Mart ayına özel olarak peş peşe açıklanırken yeni destek kredisi müjdesi geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan hayata dönüş kredisi paketinin detayları belli oldu.
Cumhurbaşkanından yeni kredi müjdesi! 0.62 faiz oranı ile 12 ay ertelemeli 60 ay vadeli Hayata Dönüş Kredisi

Cumhurbaşkanından yeni kredi müjdesi! 0.62 faiz oranı ile 12 ay ertelemeli 60 ay vadeli Hayata Dönüş Kredisi - Bankaların kredi paketleri, acil nakit paraya ihtiyacım var diyen kişilerin yakın takibi altına girmeye devam ederken bir kredi müjdesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. 

Gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yapmış olduğu ulusa sesleniş konuşması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara yönelik yeni destek paketleri açıklamıştı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni destek paketleri açıklanırken bunlar arasında en dikkat çekeni ve talep göreni ise Hayata Dönüş Kredisi paketi olarak öne çıkmıştı. Söz konusu kredi paketinin merak edilen detayları belli oldu. 

HAYATA DÖNÜŞ KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU! 

Kabine toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 borçlarını ve felakette hayatlarını kaybeden tüm işverenlerimizin borçlarını siliyoruz. Kalkınma ajanslarımızın tüm kaynaklarını afet bölgesindeki şehirlere aktarıyoruz. Bireysel ve KOBİ kredilerindeki ertelemelerinin yanında KGF desteklerine 100 Milyar TL daha ilave ettik. Esnaf ve sanatkarlarımıza 12 ay ödemesiz 60 ay vadeli ve yarısını da Hazine’nin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz" diyerek yeni kredi müjdesi vermişti. 

Söz konusu kredi paketinden yararlanabilecekler için aranılan şartlar da kesinleşti. Hayata dönüş kredisinden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan esnaflar yararlanabilecekler. Belirlenen bölgelerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara azami 250 bin liraya kadar olmak üzere 12 ay ödemesiz dönemli, 60 ay vadeli işletme kredisi verilecek. 

HAYATA DÖNÜŞ KREDİSİ KAÇ AY VADELİ VERİLECEK?

Kredi paketinden yararlanmak isteyen kişilere yönelik olarak ilk 1 senesi ödemesiz dönemli yani 12 ay ertelemeli olmak üzere toplamda 60 ay vadeli kredi desteği sağlanacak. Kredi paketinden yararlanmak isteyen kişiler için 1, 3, 6 ay taksitli kredi ödeme seçenekleri de sunulacak. Depremde ağır hasara uğrayan ve 6 Şubat'tan önce vergi kaydı bulunan esnaf ve sanatkarlar kredi başvurusu yapabilecekler. Kredi paketine 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.