Cüzdanında 5 TL olanlar dikkat! Bu 5 TL'ye 50 bin TL değer biçildi, sizde de olabilir!

Basım hatası paralar son dönemlerde oldukça kazançlı olabiliyorlar. Koleksiyoncuların büyük önem verdiği bu paralar farklı platformlarda satışa çıkarılıyorlar. Basım hatası olan 5 TL için 50 Bin TL fiyat biçiliyor.
Cüzdanında 5 TL olanlar dikkat! Bu 5 TL'ye 50 bin TL değer biçildi, sizde de olabilir!

Darphanede basımı yapılarak piyasaya sürülen paralarda zaman zaman basım hataları ile karşılaşılabiliyor. Çok büyük bir hata olmayan sadece dikkatli inceleme ile tespit edilebilen basım hatalı paralara koleksiyoncular büyük önem gösteriyorlar. Van’da Sezgin Yılmaz isimli vatandaş yaptığı alışveriş sonrasında para üstü olarak 5 TL aldı. Bu parayı daha sonra inceleyen vatandaş hatalı basım olduğunu fark etti.

5 TL'YE 50 BİN TL İSTİYOR!

Eline geçen 5 TL’nin sağ üst köşesinde bulunan 5 rakamının yarısının olmadığını gören Sezgin Yılmaz parayı Merkez Bankası’na götürdü. Burada yetkililerden bilgi alan vatandaş eline geçen 5 TL’nin hatalı basım olduğunu öğrendi. Basım hatası olan paraların koleksiyoncular tarafından büyük değerlerle satın alındığını bilen Sezgin Yılmaz elindeki 5 TL’yi 50 Bin TL’den satışa çıkardı.

Düzce’de yaşayan 13 yaşındaki Ahmet Şahin ise eline geçen 5 TL’de bir hata olduğunu fark edince sosyal medyadan bu basım hatası parayı satışa çıkardı. 5 TL için 1.000 TL değer biçen Ahmet Şahin kendisine yapılacak teklifleri beklemeye başladı. Ahmet Şahin eğer elindeki 5 TL’yi satabilirse bozuk bilgisayarını tamir ettireceğini söyledi.

HATALI BASIM 200 TL'YE 55 BİN TL DEĞER BİÇTİ!

Samsun’un Bafra ilçesinde ise Hüseyin Güzel isimli vatandaşın eline hatalı basım olduğunu düşündüğü 200 TL’lik banknot geçti. O da bu basım hatası olan parayı satışa çıkarmayı deneyenlerden oldu. 200 TL’si için 55 Bin TL değer biçen Hüseyin Güzel gelen teklifleri değerlendireceğini söyledi.

50 TL'Yİ 80 BİN TL'YE SATACAK

Trabzon’un Tonya ilçesinde ise Şerafettin Erbil isimli bir esnafın eline 50 TL geçti. Parayı incelediğinde 50 yazması gereken yerde 5 yazıldığını gören Şerafettin Erbil önce sahte para şüphesi yaşadı. Parayı Merkez Bankası’na götüren Şerafettin Erbil 50 TL’lik banknotun hatalı basım olduğu bilgisini aldı. 50 TL için 80 Bin TL isteyen Şerafettin Errbil koleksiyonerlerden teklif beklediğini açıkladı.