Dağ fare mi doğurdu? EYT yasası için ortaya atılan yeni yaş şartı iddiası tepki çekti

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası hakkında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan üçlü zirve sonrasında ortaya atılan yaş şartı iddiası gündemi salladı. Kadınlarda 48 erkeklerde 50, yeni EYT'de yaş şartı var mı, gelecek mi?
Dağ fare mi doğurdu? EYT yasası için ortaya atılan yeni yaş şartı iddiası tepki çekti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında dün basına düşen son dakika haberi milyonlarca EYT'linin şoka uğramasına neden olmuştu. Emeklilik için gün sayan ve sadece yaş şartı engeline takılan milyonlarca kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan EYT çalışması ile büyük sevinç yaşamıştı. 

EYT yasası için yapılan açıklamada Aralık ayı işaret edilmiş, milyonlar sabırla yasanın çıkacağı günü beklemeye başlamıştı. Bakan Bilgin yaptığı son açıklamalarda yaş şartı olmadığını, tek Türkiye formülünü işleteceklerini, prim gün şartı ve hizmet süresi şartını taşıyan kişilerin emekli edileceklerini belirterek ilk etapta emekli olacak kişi sayısını 1,5 milyon kişi olarak açıklamıştı. 

EYT'DE SON DAKİKA BUGÜN: EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR EYT YASASI İÇİN YAŞ ŞARTI MI GELECEK?

EYT yasası için tartışma konusu olan ve büyük tepki çeken yeni yaş şartı en baştan beri istenmiyordu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları EYT'nin zaten yaş mağduriyeti nedeniyle çıkartıldığını belirterek böyle bir düzenlemenin EYT içerisinde EYT yaratacağını ve bu kişilerin ikinci kez EYT mağduru olacağını belirterek karşı çıkıyorlardı. 

Düzenleme ile 45 - 48 yaş arasında çok sayıda kişinin erken emekli olacağı iddiaları sosyal medyada tartışma konusu olmuş, EYT mağdurları ise önemli olan şartları taşıyan kişilerin haklarını alması olduğunu belirterek yaş şartına şiddetle karşı çıkmıştı. 

 EYT YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK, YAŞ SINIRI ŞARTI OLACAK MI?

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan üçlü zirve sonrasında yaş şartı iddiası gündeme gelmişti. Bakanlık tarafından konu hakkında resmi açıklama yapılmazken EYT yasasının ise Aralık ayı sonuna kadar meclise sunulması bekleniyordu. 

Melcliste başlayan bütçe görüşmelerinin hemen ardından EYT yasasının gündeme alınması beklenirken yasanın en geç Ocak ayında onaylanarak yürürlüğe girmesi ve EYT ile emekli olanların ise Şubat ayında maaş almaya başlamaları gündemde karşılık buluyordu.