Deprem bölgesinde akaryakıt indirimi! Benzin ve motorin fiyatına indirim yapıldı!

Deprem bölgesi için akaryakıt indirimi duyurusu yapıldı. Petrol ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş bir açıklama yaparak deprem bölgesinde akaryakıt indiriminin devreye girdiğini duyurdu.
Deprem bölgesinde akaryakıt indirimi! Benzin ve motorin fiyatına indirim yapıldı!

Türkiye deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmalarına devam ederken deprem bölgesine özel uygulamalar devam ediyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, bir açıklama yaparak deprem bölgesinde bulunanların yakıt sıkıntısı ile karşılaşmamaları için yoğun bir çaba gösterildiğini söyledi.

Çok zorlu koşulların yaşandığını belirten İmran Okumuş, kötü hava ve yol şartları nedeniyle yakıt tedarik edemeyen üye bayilerin mutlaka PÜİS'e ulaşmaları çağrısı yaptı.

DEPREM BÖLGESİNDE AKARYAKIT İNDİRİMİ!

Türkiye'nin depremlerin ardından zorlu bir sürece girdiğine dikkat çeken İmran Okumuş, "Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzin ve motorinde indirim yapılacak. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ikmal sıkıntısı nedeniyle mağdur olmamaları için bazı görüşmelerde bulunduk. İlgili kamu kurumları ve dağıtım şirketlerinin temsilcileri olan PETDER ve ADER Başkanları ile yaptığımız istişareler neticesinde akaryakıt indiriminin deprem bölgesinde bugünden geçerli olması kararını aldık. Bu konuda destek veren başta EPDK olmak üzere ilgili tüm taraflara ve dağıtım şirketlerimize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesinde şu anda akaryakıt sorunu yok. Tek sorun kötü hava koşulları ve bunu da gerekli planlamalarla aşmaya çalışıyoruz." dedi.

SATIŞ YAPMAYAN BAYİ CEZALANDIRILACAK!

Vatandaşlara akaryakıt satışı yapmayanların ağır şekilde cezalandırılacağını açıklayan İmran Okumuş, "Kötü hava koşulları nedeniyle bazı aksamalar ile karşılaşıyoruz. İletişim sorunundan dolayı POS cihazlarında sıkıntı yaşanabilir. Bayilerimizden tahsilat konusunda kimseye zorluk çıkarmamalarını ve yardımcı olmalarını rica ediyoruz. PÜİS olarak biz gerekli yardımı kendilerine ileteceğiz. Ayrıca hava, yol gibi koşullar haricinde vatandaşımıza yakıt satışı yapmayan bayilerimizi ağır bir şekilde cezalandıracağımızın herkes tarafından bilinmesini isteriz.” ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT İNDİRİMİ NE KADAR OLACAK?

Depremin etkilediği illerde yaşayan vatandaşlar bugünden itibaren geceyi beklemeksizin motorin ve benzinin litresini yaklaşık 1 lira 30 kuruş indirimli olarak satın alabilecekler. Diğer illerde ise indirim için gece yarısının beklenmesi gerekecek.