Deprem kredi erteleme! Vakıfbank Ziraat Bankası Garanti Halkbank ihtiyaç taşıt konut kredisi borçları 6 ay ertelendi

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen depremle Türkiye büyük bir yıkıma uğrarken 10 il için yeni kararlar alınmıştı. Bu kararlar kapsamında kredi borçları ertelendi!
Deprem kredi erteleme! Vakıfbank Ziraat Bankası Garanti Halkbank ihtiyaç taşıt konut kredisi borçları 6 ay ertelendi

Deprem kredi erteleme! Vakıfbank Ziraat Bankası Garanti Halkbank ihtiyaç taşıt konut kredisi borçları 6 ay ertelendi - Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki ilk deprem ile büyük hasar olan 10 şehir sonrasında Kahramanmaraş Elbistan ilçesi merkez üssü olan 7.6 şiddetindeki ikinci büyük depremle adeta yerle bir olmuştu. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Adana'da büyük yıkım yaşanırken yaraların sarılması için çalışmalara başlamıştı. Bölgede bir yandan devam eden arama kurtarma çalışmalarından mucize haberleri gelirken bir yandan da hayatta kalanlar için yeni kararlar alınıyor. 

DEPREM BÖLGESİNDE YAŞAYANLAR İÇİN KREDİ BORÇ ERTELEME KARARI ÇIKTI! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından deprem bölgesi için yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Bu kararlardan biri de deprem bölgesinde yaşayan ve bankalara kredi borcu olan kişilere yönelik olarak alındı. BDDK tarafından yapılan açıklama kapsamında müşterilerin talebi halinde, anapara ve faiz ödemelerinin asgari 6 ay süre ile ötelenmesine ve ötelemenin faiz/kar payı talep edilmeksizin yapılması durumunda müşteri talebinin aranmamasına karar verildi.

 6 Şubat 2023 tarihi itibari ile geçerli olan kararlar 1 Ocak 2024 tarihine kadar uygulanmaya devam edecek. Yine deprem bölgesi olarak açıklanan ve OHAL ilan edilen 10 ilde ikamet eden kişilerin kredi kartı borçları için de bankalara öteleme hakkı verildi.