Deprem nedeniyle ertelendi, EYT'de ilk maaş tarihi yine değişti!

Kahramanmaraş'ı 6 Şubat tarihinde vuran deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olurken ne yazık ki Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkilemişti. Depremin son derece geniş bir alanı etkilemesi ile ekonomik olarak ta büyük bir tahribat yaşanmasına neden olmuştu.
Deprem nedeniyle ertelendi, EYT'de ilk maaş tarihi yine değişti!

Deprem nedeniyle ertelendi, EYT'de ilk maaş tarihi yine değişti! Türkiye Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için bir kere daha tek yürek olarak kenetlenirken deprem fırtınası da tüm hızı ile sürüyor. Dün gece Hatay Defne merkezli olarak gerçekleşen 6.4 şiddetindeki yeni depremle yıkılan binalar ve enkaz altında kalan insanların haberleri yeni bir şok yaşanmasına neden olmuştu. 

Yaşanan deprem 41 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da adeta sağlam bina kalmamış, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana illerinde de deprem nedeni ile binalar yıkılmış ve can kayıpları yaşanmıştı. Deprem nedeni ile Meclis tatil ilan edilirken EYT yasası da alınan karardan etkilendi. 

EYT'DE SON DURUM NE, DEPREM SONRASI MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yapılan son dakika açıklaması ile milletvekillerinin deprem bölgesine intikal etmesi nedeni ile meclisin oturumlarına ara verildiği ilan edilmişti. Yapılan ikinci açıklama ile meclisin açılma tarihi bir kere daha ertelendi. Konu hakkında açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. 

Elitaş yapmış olduğu açıklamasında "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem" diyerek yeni tarihi 28 Şubat olarak ilan etti. 

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN ÖDENECEK, DEPREM SONRASI EYT İPTAL EDİLİR Mİ, İPTAL Mİ, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Meclisin kapatılması büyük tepki çekerken konu hakkında açıklama yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun "EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı" diyerek ilk maaşların Haziran ayına sarkabileceğini dile getirdi.