Depremde pert olan araçların yüzde 85'i para alamayacak!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem ile 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye büyük bir felakete uyanmıştı. Yaşanan depremde binlerce bina çökerken çöken enkazların altında araçlarda kalmıştı.
Depremde pert olan araçların yüzde 85'i para alamayacak!

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki deprem tam 11 ilde büyük bir yıkıma neden olurken binlerce binada büyük hasar oluşmasına neden olmuştu. Bazı binalar deprem anında çökerken ağır hasar almasına rağmen ayakta kalmayı başaran bazı binalar ise aynı gün saat 13:24 sularında yaşanan ikinci büyük deprem ile yıkılmış can kayıpları artmıştı. 

Yıkılan binaların altında ya da önünde ve kenarında park halinde bırakılan binlerce araçta pert haline gelirken enkazın altından çıkartılan araçlar belirlenen otoparklara çekilmeye başlanmıştı. Ne yazık ki 11 ilde depremden etkilenen pek çok binanın enkazı altında binlerce aracın da hasar aldığı belirlenmişti. Hasar alan araçlar için yeni bir açıklamada ünlü gazeteci Emre Özpeynirci tarafından yapıldı. 

DEPREMDE HASAR ALAN ARACI KASKO ÖDER Mİ, KASKOSUZ ARAÇLAR NE OLACAK?

Otomotiv sektörünün duayen isimlerinden Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "%85’i para alamayacak‼️

Depremin en çok etkilediği 3 ildeki otomobillerin sadece %15’inde kasko var

Kasko depremde oluşan tüm hasarları karşılar mı?

Ödeme alabilmeniz için ne yapılması gerekiyor?

Depremzedelere ÖTV’siz araç hakkı verilmeli‼️" diyerek araçların yüzde 85'inde kasko olmadığını belirtti.

Depremde pert olan araçların yüzde 85'i para alamayacak!

Kaskosu olan araçlarda deprem teminatı ise standart özellik olarak yer alıyor. Bu nedenle kaskosu olan araçlar deprem nedeni ile oluşan hasarlara bağlı olarak belirlenen tutarları kaskodan karşılayabilecekler.