Devlet faizsiz destek kredisi verecek! Tek kuruş faiz ödemeden 1 Milyon TL kredi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni bir destek kredisi açıklamasında bulundu. 3 Milyar TL’lik bir paket hazırladıklarını duyuran Bakan Mustafa Varank bu kredi kampanyasında faizlerin tamamının devlet tarafından karşılanacağını ilan etti.
Devlet faizsiz destek kredisi verecek! Tek kuruş faiz ödemeden 1 Milyon TL kredi!

Türkiye’de devlet zaman zaman vatandaşlara yönelik destek kredileri verebiliyor. Vatandaşın zor durumda kalmasına bu yolla müdahale edilirken yeni bir faizsiz kredi kampanyasının başladığını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. Deprem bölgesine yönelik özel bir tedbir uygulaması yaptıklarını duyuran Mustafa Varank, KOBİ’lerin destekleneceğini duyurdu.

3 MİLYAR TL FAİZ DESTEĞİ

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik başlatılan kredi imkanı ile alakalı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre 3 Milyar TL’Lik bir kaynak oluşturuldu. Ancak bu 3 milyar TL kredi olarak dağıtılmayacak. Deprem bölgesindeki KOBİ’ler kredi kullandıklarında faizin tamamı bu 3 Milyar TL’Lik kaynak tarafından karşılanacak.

11 MİLYAR TL KREDİ DAĞITILACAK!

KOSGEB tarafından işletmelere yönelik bir kredi desteği kampanyası hazırlandı. Deprem bölgesindeki KOBİ’ler için verilecek olan bu kredilerde dağıtılmak üzere 11 Milyar TL’lik bir kaynak ayrıldı. Bu kaynak 11 ilde bulunan KOBİ’ler tarafından kredi şeklinde kullanılabilecek. Kredinin koşulları da belli oldu.

FAİZSİZ DESTEK KREDİSİ KOŞULLARI!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından verilen bilgilere göre verilecek olan destek kredisinin bazı koşulları belli oldu. Deprem bölgesinde faaliyette bulunan mikro işletmeler 250 Bin TL’ye kadar, küçük işletmeler 500 Bin TL’ye kadar, orta ölçekli işletmeler 1 Milyon TL’ye kadar kullandıkları kredinin faiz yüküm KOSGEB tarafından karşılanacak. Eğer hasar durumu ağır ve daha üstü olan işletmeler varsa bu kredilerin oranı onlar için yüzde 50 arttırılabilecek. Orta ölçekli bir işletmede ağır hasar varsa kredi limiti 1,5 Milyon TL’ye çıkabilecek.

KOSGEB tarafından sağlanan destek kredisi imkanından yararlanıp faizsiz destek kredisi çekmek isteyenlerin KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.