Devlet Sosyal Yardım Vanasını Açtı! e-Devlet Yeni Faz Başvuru Ekranı Açıldı: Hane Başı En Az 5400 TL Maddi Nakit Para Yardımı Ödenecek

Ekonomik olarak zor günler geçiren dar gelirli vatandaşlar için devlet bir kere daha yardım vanasını açtı. Sosyal yardım ödemeleri için yeni faz başlarken hane başı en az 450 TL en fazla 600 TL olmak üzere yıllık 5.400 TL ödeme yapılacak.
Devlet Sosyal Yardım Vanasını Açtı! e-Devlet Yeni Faz Başvuru Ekranı Açıldı: Hane Başı En Az 5400 TL Maddi Nakit Para Yardımı Ödenecek

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş dar gelirli vatandaşların yaşadıkları geçim sıkıntısını daha da arttırırken konu hakkında devlet gerekli adımları atmaya başladı. Devletin verdiği para yardımları için yeni bir başvuru fazı daha açıldı. Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım paraları için yeni fazda ödemeler Aile Destek Paketi üzerinden açılacak. 

Sosyal yardım parası almak isteyen kişiler için e-Devlet üzerinden başvuru ekranı açılırken başvuru şartları ve ödenecek olan yardım paraları gibi merak edilen kriterlerde belirlenmiş oldu. Yeni sosyal yardım ödemeleri Aile Destek Paketi adı altında kabul edilmeye başlanırken hane başına 600 TL 'ye varan ödeme yapılacağı ilan edildi. 

DEVLET DÜZENLİ OLARAK HANE BAŞI AYLIK 450 - 600 TL SOSYAL YARDIM PARASI ÖDEYECEK! 

Aranılan kriterleri taşıyan kişilere yönelik olarak devletin sosyal yardım ödemeleri de belirlendi. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan konuşma ile duyurulan sosyal yardım paketinde başvuru ekranı açıldı. 

Yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasının beklendiği yeni sosyal destek ödemesinde hanelere her ay düzenli olarak 1 sene boyunca düzenli yardım parası ödemesi yapılacak. Ödemeler en az 450 TL ve en fazla 600 TL olarak ödenecek. Böylelikle başvurusu onaylanan hanelerde yıllık en az 5 bin 400 TL ve en fazla 7 bin 200 TL yardım parası ödemesi gerçekleştirilmiş olacak. 

Devlet Sosyal Yardım Vanasını Açtı! e-Devlet Yeni Faz Başvuru Ekranı Açıldı: Hane Başı En Az 5400 TL Maddi Nakit Para Yardımı Ödenecek

AİLE DESTEK PAKETİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Sosyal yardım paketinden yararlanmak isteyen kişiler için başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapan kişiler arama bölümüne sosyal yardım başvuru hizmeti yazarak yukarıda yer alan sayfaya yönlendirilecek. 

Burada yer alan yeni başvuru linkini tıklayan kişiler açılan yeni pencerede kendilerinden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak devlet tarafından ödenen nakit para yardımından yararlanma hakkı elde edecekler. Sosyal yardım başvurusu talepleri devlet tarafından tek tek incelenecek ve gelir durumu en kötü olan kişilerden başlayarak yapılacak olan sıralamada 4 milyon haneye hane başı 600 TL 'ye varan ödeme yapılacak. Ödemeler banka hesabına ya da PTT üzerinden yapılacak.