Devlet vatandaşa para dağıtacak! 1.000 TL bayram harçlığı uygulaması başlıyor!

Gençlere devlet tarafından bayram harçlığı verilmesine dair ilk adımın atılması beklenirken kimlerin bu imkandan yararlanabilecekleri merak konusu oldu. 1.000 TL bayram harçlığı kimlere verilecek?
Devlet vatandaşa para dağıtacak! 1.000 TL bayram harçlığı uygulaması başlıyor!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara sağlanan imkanların genişletilmesine devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde vatandaşlara verilen sözler seçimin ardından yerine getirilmesi bekleniyor. Bu sözler içerisinde gençlere verilmesi düşünülen 1.000 TL bayram harçlığı da yer alıyor. Peki 1.000 TL bayram harçlığı nedir ve kimler alabilecek? 1.000 TL bayram harçlığı için başvurular nasıl yapılacak? 1.000 TL bayram harçlığı ödemeleri ne zaman başlayacak?

1.000 TL BAYRAM HARÇLIĞI UYGULAMASI NEDİR?

Devletin gençlere yönelik bir projesi olan 1.000 TL bayram harçlığı projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatlerinden birisiydi. Bu kapsamda gençlere tıpkı emeklilere ödenen bayram ikramiyesi gibi bayram harçlığı verilecek. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde ödenecek olan bayram harçlıkları ile gençlerin bayramları daha geniş imkanlarla kutlamalarını sağlamak amaçlanıyor. Emekli bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında başlamıştı. Gençlere bayram harçlığı uygulamasının da 2023 yılında başlaması bekleniyor.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Gençlere sağlanacak olan 1.000 TL bayram harçlığı imkanından kimlerin yararlanabilecekleri merak ediliyor. Bu imkan tüm gençlere verilmeyecek ve bazı kriterleri olacak. Gençlerden gelir şartı aranmayacak ama üniversite öğrencisi olma şartı aranacak. Üniversite öğrencilerine yönelik olacak bu uygulamanın esasları henüz açıklanmadı. Bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

1.000 TL bayram harçlığı uygulamasından yararlanmak isteyenler başvuruları nasıl yapabileceklerini de araştırmaya başladılar. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da başvuruların e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor. 1-2 haftalık süreç içerisinde 1.000 TL bayram harçlığı e-devlet başvuru ekranının açılması bekleniyor. Bu yolla başvuru yapacak olan gençler bayram öncesinde 1.000 TL harçlıklarını ceplerine koyacaklar.

NE ZAMAN ÖDEME YAPILACAK?

1.000 TL bayram harçlığı ile alakalı ilk ödeme takvimi de merak ediliyor. Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran’da başlayacak. Bu 1.000 TL bayram harçlığı ödemelerinin de bu tarihten önce yapılması gerekiyor. Muhtemelen Aile Bakanlığı ödeme takvimini ilerleyen günlerde açıklayacak ve ödemelerin 20 Haziran tarihinden sonra yapılacağını ilan edecek.