Devletten 50 Bin TL destek kredisi! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan alınıyor!

Nakit ihtiyacı yaşayanlar için devlet tarafından bazı koşullarda destek kredisi muslukları açılıyor. Kamu bankaları buna dair kredi kampanyalarını devam ettiriyorlar. Bu şekilde 50 Bin TL kredi alınabiliyor.
Devletten 50 Bin TL destek kredisi! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan alınıyor!

Türkiye'de devlet tarafından vatandaşlar çeşitli şekillerde desteklenebiliyor. Bu destekler zaman zaman direkt nakit yardımı şeklinde olabilirken de bazen de destek kredileri ile bu destekler sağlanıyor. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara ulaştırılan destek kredileri ile bazı ihtiyaçların karşılanmasına olanak sağlanıyor. Bu imkanı kullananlar çok uygun faiz ve uzun vade eşliğinde devletten nakit desteği alabiliyorlar. 

KAMU BANKALARINA BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Destek kredisi için başvuruların nasıl yapılabileceği de merak ediliyor. Bu konuda başvuru merkezi kamu bankaları oluyor. Devlet tarafından kamu bankalarına bu destek kredileri için bir kaynak tahsis ediliyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'a başvuran vatandaşlar ise koşulları sağlamak şartıyla bu krediyi kullanabiliyorlar. Kamu bankalarının her biri kredi başvurularına ve koşullara dair kapsamlı açıklamalar yaptılar. Bu açıklamalarda belirtilen şartları karşılayanlar başvuru yaparak destek kredisi tutarının hesabına yatmasını sağlayabiliyorlar. 

60 AY VADE!

Uygulamaya sokulan destek kredisi kampanyası kapsamında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan kredi çekecek vatandaşlara uzun vade imkanı sağlanıyor. Normalde ihtiyaç kredileri 36 aya kadar, taşıt kredileri ise 48 aya kadar vade ile verilebiliyor. Bu destek kredisinde ise vatandaşlar 60 aya kadar vade imkanıyla nakit imkanı buluyorlar. 5 yıllık sürece yayılan vade vatandaşlar için oldukça cazip oluyor. Böylece ödenecek aylık taksit tutarı düşük tutularak ödeme sorunu ortaya çıkması engelleniyor. 

FAİZ ÇOK CAZİP!

Kamu bankaları üzerinden sağlanan destek kredisinde uygulanan faiz oranı da belli oldu. Hazine'nin verdiği faiz desteği ile bu kredide vatandaşlara aylık yüzde 0,99 oranında faiz uygulanıyor. Bu faiz oranı ile kredi kullanan vatandaşlar oldukça kazançlı çıkıyorlar. Bu oran ile herhangi bir banka şu anda kredi imkanı sağlamıyor. Bu açıdan kredi koşullarını sağlayanlar oldukça kazançlı bir kredi ürününden yararlanmış oluyorlar. 

50 BİN TL KREDİ MALİYET HESAPLAMASI

Devletten 50 Bin TL destek kredisi! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan alınıyor!

Kamu bankalarının destek kredisi kampanyaları kapsamında 60 ay vadeli 50 Bin TL destek kredisi alan vatandaşlar bankaya vade süresince her ay 1.185 TL taksit ödemesi yapıyorlar. Bu kredinin geri ödemeleri 5 yıl boyunca devam ediyor. Enflasyon etkisi de düşünüldüğünde kredi taksitinin reel değeri yıldan yıla oldukça düşüyor.