Devletten kelepir 2. el araçlar! Renault Megane 127 Bin TL, Opel Corsa 158 Bin TL!

İkinci el otomobil satın almayı düşünenlere ucuz araç sahibi olma fırsatı veriliyor. Ticaret Bakanlığı yeni ilanlar yayınlayarak ucuz ikinci el araba satışı yapılacağını duyurdu.
Devletten kelepir 2. el araçlar! Renault Megane 127 Bin TL, Opel Corsa 158 Bin TL!

Otomobil piyasasında son dönemlerin en çok konuşulan konusu yükselen araç fiyatları oluyor. Sıfır kilometre ve ikinci el otomobil piyasalarında fiyatların artışı araç sahibi olmak isteyenleri zor durumda bırakıyor. Gelecek hafta otomobil fiyatlarına yerni zamlar da gelince artık araç almak çok zor bir hale gelecek. Bu durum karşısında devlet tarafından ucuz ikinci el otomobil satışı yapılarak vatandaşlara ek bir fırsat veriliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlarla ucuz ikinci el araç satışları kamuoyuna ilan edildi.

İKİNCİ EL OTOMOBİLE EN UCUZ ÇÖZÜM!

Ticaret Bakanlığı çeşitli nedenlerle devletin mülkiyetinde kalan ve kullanılmayan araçları vatandaşlara satıyor. Bu otomobiller piyasanın oldukça altında fiyatla satışa çıkarılıyor. Yayınlanan ikinci el otomobil satış ilanları ile vatandaşlar bu otomobiller için satın alma teklifinde bulunabiliyorlar. Bu yolla ikinci el otomobil piyasasının fiyatlarının altında otomobil satın alma imkanı doğuyor.

İHALE YAPILIYOR!

Devlet tarafından satışa çıkarılan ikinci el otomobiller e-ihale yöntemi ile satılıyor. Sistem oldukça adil bir şekilde işletiliyor. Vatandaşlar otomobiller için satın alma teklifi yapabilmek için belirlenen fiyatın yüzde 10'una karşılık gelen tutarı teminat olarak yatırıyorlar. Ardından teklif veriliyor. İlk teklifin verilmesi ile beraber bir süre işletiliyor. Bu süre sona erdiğinde son teklifin sahibi ikinci el otomobili satın alma hakkı elde ediyorlar. Ödenen teminat bedeli ise otomobili satın alma hakkı elde edilmişse ödenmesi gereken tutardan düşüyor. Eğer ihale kazanılmamışsa ödenen teminat tutarı vatandaşa iade ediliyor.

OTOMOBİLİN EKSPERTİZ RAPORU HERKESE AÇIK!

İkinci el otomobil satış ilanları içerisinde satışa çıkarılan araç için alınan ekspertiz raporu da yer alıyor. Bu rapor incelenerek satışta bulunan araç için tüm detaylar öğrenilebiliyor. Vatandaşlar bu ekspertiz raporlarında yer alan bilgileri değerlendirip karar veriyorlar. Bu şekilde aldatıcı bir satışın da önüne geçilmiş oluyor.

TİCARET BAKANLIĞI SATIYOR!

ilan-1.jpg

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre 2001 model Renault Megane 127.500 TL'ye satılıyor. Bu araç için vatandaşlar satın alma teklifi vererek ihaleye katılabiliyorlar.

ilan-2.jpg

Bir diğer ilana göre ise 2004 model Opel Corsa için 158.850 TL fiyat belirlendi. Bu fiyat üzerinden vatandaşlar satın alma teklifinde bulunabiliyorlar.