Doğalgaza dev indirim gelişmesi! Enerji uzmanı açıkladı, faturalara bu oranda indirim gelebilir!

Doğalgaz faturalarını ucuzlatacak bir gelişme yaşandığı bildirildi. Enerji Uzmanı Mehmet Doğan doğalgaz faturalarını en yüzde 20 oranında düşürecek gelişmeyi açıkladı.
Doğalgaza dev indirim gelişmesi! Enerji uzmanı açıkladı, faturalara bu oranda indirim gelebilir!

Türkiye’de kış aylarında vatandaşların en büyük maliyet kalemlerinden birisi doğalgaz oluyor. Isınma ihtiyacını doğalgaz ile karşılayan vatandaşlar geçtiğimiz yıl çok zor durumda kalmış ve yüksek tutarlı faturalar ile aile bütçeleri sarsılmıştı. Her ne kadar devletin doğalgaz maliyetini yüzde 75 oranında süspanse ettiği söylense de faturalar vatandaşların canını yaktı. Bu yıl yine yüksek tutarlı doğalgaz faturalarından korkuluyor.

DOĞALGAZDA SEVİNDİRİCİ HABER!

Rusya ile Ukrayna savaşı tüm dünyada enerji fiyatlarını akıl almayacak seviyelere yükseltti. Özellikle Rusya’ya karşı uygulamaya sokulan yaptırımlar enerji fiyatlarındaki yükselişlere zemin hazırladı. Rusya Avrupa’ya rest çekince sistem tamamen tıkandı ve bu küresel enerji krizinden Türkiye de etkilenmek zorunda kaldı. Bu olumsuz ortamda ise doğalgaz için sevindirici bir gelişme gerçekleşti.

Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan çok önemli bir açıklamada bulunarak, “Gaz Referans Fiyatından doğalgaz alan sanayi şirketleri için Aralık ayı fiyatları Kasım ayına göre yüzde 21 indirimli gerçekleşecek. Kasım ayında referans fiyatı 1000 metreküp için 25.911 TL olarak uygulanıyor. Aralık ayında 1000 metreküp için 20.543 TL fiyat uygulamasına geçilecek. Bu çok önemli bir gelişme.” dedi.

Doğalgazda neden fiyat indirimi olacağını da açıklayan Enerji Uzmanı Mehmet Doğan, “Bahsettiğimiz fiyat gelişmesinin en büyük sebebi Avrupa Birliği ülkelerinde havaların sıcak geçmesi nedeniyle LNG’nin bollaşmasıdır. Türkiye de bu durumdan istifade ediyor. Şimdilik görüntü bu şekilde. Gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ FATURALARI DÜŞECEK Mİ?

Doğalgaz faturalarına dair de bir değerlendirme yapan Enerji Uzmanı Mehmet Doğan, “Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) fiyatlarında yüzde 21 oranında bir indirim yapılması evlerde kullanılan doğalgaz maliyetlerini nasıl etkileyecek şimdiden net bir şey dememiz zor. Ancak sürecin enerji maliyetlerinde indirim doğrultusunda ilerlediğini söyleyebiliriz. Ne zaman olur, vatandaşa ne zaman yansır bilemem ama doğalgaz faturalarına da benzer oranlarda indirimler uygulanabilir.” şeklinde konuştu.

Doğalgaza dev indirim gelişmesi! Enerji uzmanı açıkladı, faturalara bu oranda indirim gelebilir!

Türkiye’de doğalgaz fiyatları her ayın ilk gününde BOTAŞ tarafından açıklanıyor. BOTAŞ açıkladığı doğalgaz tarifeleri ile o ay boyunca hangi abone grubunun hangi fiyatla doğalgaz kullanabileceğini duyuruyor. Konut tüketicileri için Kasım ayında doğalgaza zam yapılmamıştı.