Dolar 14 TL birden düşecek! İbrahim Ufuk Kaynak tarihi açıkladı!

Dolar kuru son dönemlerin en yüksek rakamını görürken dolar kurunda yaşanacak dalgalanmalarla ilgili ekonomistler yorumlarını yapmaya devam ediyor.
Dolar 14 TL birden düşecek!  İbrahim Ufuk Kaynak tarihi açıkladı!

Yeni yılın gelmesinin ardından en sıkı takip edilen konular arasında dolar kuru yerini aldı. Dolar kurundaki gelişmeler özellikle de yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ederken o isim doların 14 TL birden düşeceğini söyledi. Doların 14 TL birden düşeceğini açıklayan İbrahim Ufuk Kaynak bakın neler söyledi...

Dolar kuru son dönemlerin en yüksek rakamını görürken dolar kurunda yaşanacak dalgalanmalarla ilgili ekonomistler yorumlarını yapmaya devam ediyor. Dolar kurundaki yükseliş özellikle de vatandaşın alım gücünü yakından etkileyen faktörler arasında yerini alırken devlete yakınlığı ile bilinen İbrahim Ufuk Kaynak'tan dikkat çekici dolar açıklamaları geldi. Dolar kurunun düşeceği tarihi paylaşan Kaynak '14 TL birden düşecek' dedi.

DOLAR DÜŞECEK Mİ?

Ekonomistlerin çoğu dolar kurundaki dalgalanmalarda 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin oldukça etkili olduğunu belirtirken İbrahim Ufuk Kaynak doların düşeceğini açıkladı. Tarihle birlikte doların 14 TL birden düşeceğini belirten İbrahim Ufuk Kaynak'ın açıklamaları dikkat çekti. Dolar kuru birçok vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında yerini alırken vatandaşın alım gücünü ve ekonomiyi yakından etkileyen dolarda yaşanacak değişiklikler de merak konusu oldu. Peki dolar düşecek mi, ne zaman düşecek?

İbrahim Ufuk Kaynak açıklamasında ülkelerde denklemin değişeceğini belirtirken bunun sebebi olarak Türkiye'nin petrol ve gaz ihtiyacını karşılaması olarak gösterdi. Kaynak açıklamasında ''Türkiye, petrol ve gaz ihracatı konusunda ülkeleri denklemi değiştirecek bir düzenlemeye gidecek. Putin tarafından verilen gazın tüm haklarının Türkiye'ye verilmesiyle, Türk lirası ödemelerinin talep edilmesi durumunda, dolar 5-6 liraya düşer. Ekonomiyle ilgili olarak, Merkez Bankası'nın ve devletin durumunu bilmesek bile, bu faydalı olacağını söyleyebiliriz. Türkiye 6 ay sonra petrol ve gaz merkezi olabilir ve dolara tokat vurarak dünyaya mesaj verebilir.'' ifadelerini kullandı. 

Gündemi yakından takip etmek için avazturk.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.