Dolar baskılıyor, altın savruluyor! Çöken ons ve gram altın ne kadar oldu?

Büyük bir baskı altında fiyatlanan altın piyasasında düşüş trendi devam ediyor. Ons altın fiyatı ne kadar oldu? Altın fiyatlarına dair beklentiler neler? Ons altın 1.600 doların aşağısına sarkar mı?
Dolar baskılıyor, altın savruluyor! Çöken ons ve gram altın ne kadar oldu?

Altın piyasasında fiyat karmaşası devam ediyor. Ons altın için bir süredir işler altın yatırımcısının beklediği gibi gitmiyor. Altın fiyatlarında meydana gelen gerilemelerden dolayı piyasada büyük bir belirsizlik bulunuyor. Altın fiyatlarındaki bu çöküşün nedenleri merak edilirken İkon Menkul tarafından altın piyasasına dair bir rapor paylaşıldı.

ALTIN FİYATLARI NİYE DÜŞÜYOR?

Altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendiren İkon Menkul yaşanan son gelişmelere dair altın yatırımcılarına önemli ipuçları verdi. Altın piyasasında fiyat düşüşlerini değerlendiren ünlü yatırım şirketi fiyat gerilemesinin ana sebebi olarak dolar baskısını gösterdi. Doların baskıladığı sarı metalin düşüşlerini olağan bulan yatırım şirketi altın yatırımcılarına da bundan sonrasına dair önemli fikirler verdi.

İkon Menkul tarafından altın piyasasına dair şu değerlendirme yapıldı:

“ABD Dolar Endeksi yükseliş hareketine devam ediyor. Endeks Mayıs 2022’den itibaren en yüksek seviyesine ulaştı. Riskten kaçınmak isteyenler dolar yatırımlarına hız verdiler. FED’in şahin açıklamaları gelmeye devam ederken ABD hazine tahvillerinin bıraktığı kazançlardaki yükseliş altın piyasasına baskı olarak dönüyor. Bu baskı da altın piyasasında fiyatlama üzerinden belirleyici oluyor.”

İKON Menkul ons altın için beklenen seviyeleri de açıklayarak, “Ons altın Nisan 2020’den beri gördüğü en düşük seviyede fiyatlanmaya devam ediyor. 1.624 Dolar noktasına kadar gerileyen ons altın için destek ve direnç seviyeleri yeniden belirlendi. Ons altın direnç seviyeleri 1.655 ve 1.690 dolardır. Eğer ons altında düşüşler olursa 1.610 dolar ile 1.580 dolar seviyeleri de destek noktaları olarak tespit edildi.” değerlendirmesini yaptı.

Ons altın şu anda 1.625 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ise 967 TL’den işlem görmeye devam ediyor.