Dolar fırlayacak, gram altın rekor kıracak! İslam Memiş'ten altın fiyat tahminleri!

Altın piyasası ile alakalı olarak yeni gelişmelerin neler olabileceği merak edilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatları ne kadar olur?
Dolar fırlayacak, gram altın rekor kıracak! İslam Memiş'ten altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasında yükseliş beklentileri korunurken FED’in faiz kararına odaklanıldı. Tm piyasalarda olduğu gibi altın piyasasında da FED faiz kararı beklenmeye başlandı. Çok önemli hareketler meydana gelmezken altın fiyatlarında FED sonrasına odaklanıldı. FED faiz kararının ardından altın fiyatlarında hareketlilik hakkında uzman görüşleri merak konusu oluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair yeni bir değerlendirmede bulundu.

ALTIN KAZANDIRDI

Altın yatırımcısının kazançlı çıktığını belirten İslam Memiş, “Altın yatırımcısı Ocak ayını kazançlı bir şekilde kapatıyor. Gram altın 1.114 TL’den yıla başlamıştı. Şu anda gram altın 1.178 TL ile 1.182 TL arasında dalgalanıyor. Bu da altının yine kazandırdığını gösteriyor. Ancak şu anda önümüzde FED’in faiz kararı var. Piyasa beklentilerine göre FED 25 baz paunlık bir faiz artırımı yapacak. Bu karar ile beraber ons altında kısa vadeli bir yükseliş görebiliriz. Ancak 2-3 haftalık önümüzde bir süreç bulunuyor. Bu süre içerisinde ons altın 1.850 dolara kadar bir düzeltme yapabilir. Gram altın da bu etkiyle 1.140 TL ile 1.120 TL arasına gerileyebilir.” dedi.

GRAM ALTIN REKOR KIRACAK

Altın piyasasında fiyat düşüşlerinin kısa vadeli olacağını söyleyen İslam Memiş, “Altın fiyatlarında bir geri çekilme beklentim var ama bu tamamen teknik bir detay. Mart ayı ile beraber altın fiyatlarında yeniden yükseliş hareketleri başlayacak. Gram altın orta vadede 1.280 TL, 1.350 TL, 1.450 TL ve 1.500 TL gibi seviyeleri görecek. Özellikle Haziran ayı sonrasına dikkat edilmeli. Haziran ayından sonra hem ons altın hem de dolar kuru yükselecektir. Bunun etkisi ile gram altında tarihi rekor seviyeleri konuşacağız.” ifadelerini kulandı.

ALTINDA ALIM FIRSATI!

Altına yatırım yapmak isteyen ama bunu henüz gerçekleştirme imkanı bulamamış olanlara da seslenen İslam Memiş, “Kısa vadede altın fiyatlarında bir geri çekilme beklediğimi söylemiştim. Altın piyasasında her geri çekilme alım fırsatıdır. Dolayısıyla henüz altın yatırımı yapmaya imkan bulamamış olanlar bunu tercih edebilirler. Fiyatlar geri çekilince kademeli altın alımları yapılabilir. Elinde altın bulunanlar da fiyatlar düşüyor diyerek satmasınlar. Altın fiyatları yine yükselecek ve kimse kaybetmeyecek. Sadece sabırlı olmak gerekecek.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.