Dolar fırtınası hız kesmiyor! Dolar kuru yeni rekorunu kırdı İngiliz Sterlini çakıldı

27 Eylül 2022 Salı gününe dolar kuru yükseliş yönlü başladı. Dolar endeksi tüm dünyada sert bir yükseliş yaşarken İngiliz Sterlini yaşadığı değer kaybı ile şaşırttı. Sterlin neden düşüyor, dolar neden yükseldi, yükseliyor?
Dolar fırtınası hız kesmiyor! Dolar kuru yeni rekorunu kırdı İngiliz Sterlini çakıldı

Piyasalar büyük bir enflasyon şoku ile dalgalanmaya devam ederken FED'in açıkladığı faiz kararı ile dolar endeksi küresel piyasalarda adeta şok etkisi yaratmıştı. Amerika Merkez Bankası FED tarafından açıklanan faiz kararı kadar FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar da doların güçlenmesine neden olurken tüm para birimleri karşısında değer kazanmasını sağlamıştı. 

Dolar kuru TL karşısında da hızla değer kazanırken ne yazık ki 27 Eylül 2022 Salı günü de dolar kuru karşısında Türk Lirası değer kaybetti ve dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek rekorunu tazeledi. Dolar kurunda yaşanan yükseliş tüm küresel piyasalarda yön belirlemeye devam ederken piyasalar en çok İngiliz Sterlininde yaşanan düşüş ile çalkalandı. 

İNGİLİZ STERLİNİ NEDEN DÜŞÜYOR, BUGÜN KAÇ TL / DOLAR OLDU?

Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanma devam ederken İngiliz Sterlini de güne düşüşle başladı. FED tarafından açıklanan faiz kararının yanı sıra İngiltere'de yeni Başbakan Liz Truss'un agresif vergi kesintilerini öngören paketinin enflasyonu daha da tetikleyeceği endişesi sterlinin büyük kayıp yaşamasına neden oldu. İngiliz Sterlini yeni güne 19,98 TL seviyesinden başladı. 

Dolar fırtınası hız kesmiyor! Dolar kuru yeni rekorunu kırdı İngiliz Sterlini çakıldı

DOLAR KURUNDAN YENİ REKOR! 1 DOLAR BUGÜN KAÇ TL OLDU?

Dolar kuru da yeni güne yükselişle başladı ve yeni rekor haberi geldi. 1 Dolar 18.47 TL seviyesine yükselirken bu rakam ile tüm zamanların en yüksek seviyesi rekoru da kırılmış oldu. FED'in faiz artırımı ve TCMB'nin faiz indirimi kararları sonrasında TL'de kırılganlık artarken FED tarafından verilen şahin mesajların dozlarının artması ile dolar kuru güçlenmeye devam ediyor.