Dolar, gram altını füze gibi uçurdu! İslam Memiş'ten altın fiyatları analizi!

Altın fiyatlarında meydana gelen yükselişlerin ardından altın yatırımcısı bundan sonra gerçekleşecek fiyatlamaları merak etmeye başladılar. Gram altın fiyatı düşecek mi? İslam Memiş son altın yorumlarını açıkladı.
Dolar, gram altını füze gibi uçurdu! İslam Memiş'ten altın fiyatları analizi!

Türkiye’de döviz ve altın piyasasında büyük bir kaos yaşanmaya başlandı. Merkez Bankası dolar üzerindeki baskıyı kaldırınca fiyatlar adeta uçtu. Bu yükselen fiyatlar da özellikle altın yatırımcısını yeni bir pozisyon almaya sevk etmeye başladı. Altın yatırımcısı alış mı yoksa satış mı yapmaları gerektiğini bilemezken bu konunun uzmanlarından olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş çok önemli açıklamalarda bulundu.

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

Altın yatırımı olanları uyaran İslam Memiş, “Bugün enteresan fiyatlarla karşılaştık. Bunun farklı nedenleri var ama en önemli neden Merkez Bankası’nın dolar üzerindeki baskısını kaldırması oldu. Buna bağlı olarak dolar kurunda yüzde 7 seviyelerinde bir değer artışı oldu. Dolar kurunun yükselişi gram altın fiyatını da yükseltti. Haliyle yatırımcılar panikleten bir piyasanın tam ortasında kaldılar. Panik yapan yatırımcı her zaman kaybeder. Öncelikle panik yapmayarak, sakin kalarak ,ani karar vermeyerek hareket edeceğiz.

Normalin çok üzerinde fiyat yükselişleri ile karşılaşıldı. Bu durumda ben beklemekten yanayım. En azından Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Merkez Bankası bir açıklama yapana kadar bekleme taraftarıyım. Ne olduğunu resmi yollarla öğrenmemiz gerekiyor. Sonrasında atacağımız adıma karar vereceğiz.” dedi.

GRAM ALTIN FİYAT BEKLENTİSİ

Gram altın fiyatı hakkında da değerlendirme yapan İslam Memiş, “Gram altın fiyatı Kapalıçarşı altın piyasasında 1.500 TL’ye yaklaştı. Ben bu fiyattan gram altın almam. Yıl içerisinde gram altında 1.550 TL hedefimiz var ama şu andaki piyasa ortamında altın alımı yapılmaz. Normal bir fiyatlama yapılmıyor. Şu anda altın alanlar zarar ederler. Bu zararlarını çıkarabilmek için uzun süre beklemeleri gerekebilir.

Gram altın fiyatında haziran ayında bir düşüş beklentim vardı ve bu beklentimi devam ettiriyorum. Ancak alt tarafta 1.350 TL’nin aşağısına sarkacak bir gram altın da beklemiyor. Şu piyasa ortamında 1.350 TL altı gram altın için bedava demektir. Fiyatlar gerilese bile kuyumcular o fiyattan satmazlar, makas aralığı eklerler.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanın kişisel finansal yorumlarıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.