Dolar kuru 19 TL olacak! Selçuk Geçer kurun fırlayacağı zamanı açıkladı!

Dolar kurundaki son gelişmeleri yorumlayan Selçuk Geçer dolar kurunun ne zaman 19 TL olacağına dair tahminini açıkladı. İşte Selçuk Geçer’in en son dolar yorumu...
Dolar kuru 19 TL olacak! Selçuk Geçer kurun fırlayacağı zamanı açıkladı!

Türkiye ekonomisinde kritik gelişmeler eşliğinde döviz kurları fiyatlanmaya devam ediyor. Dolar kurundaki yüksek seyir devam ederken euro kuru da dolar kurunun seviyesine yaklaştı. Bundan sonra yaşanabilecek gelişmeleri ise ünlü ekonomist Selçuk Geçer yorumladı.

Kredi faizlerine değinen Selçuk Geçer, “Merkez Bankası politika faizini indirmeye devam edeceğini söylüyor. Burada kim kazançlı çıkıyor. Elbette bankalar kazançlı çıkıyor. Yüzde 12 faiz ile devletten aldıkları parayı yüzde 25 faizle devlete veya yüzde 40 faizle piyasaya veren bankalar kazançlarına kazanç ekliyorlar. Kredi faizlerinin düştüğünü görmüyoruz. Hatta bankalar yüksek faizle bile kredi kullandırımında çok istekli değiller.” dedi.

TÜKETEREK BÜYÜYORUZ

Büyüme konusunda yorum yapan Selçuk Geçer, “Türkiye büyüyor diye övünüyorlar. Tüketerek büyüdüğümüzü söylüyorduk. İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye’nin üretmediği ve üretimin düştüğü ortaya çıktı. Ancak biz büyümeye devam ediyoruz. Bu büyüme tüketerek büyümedir. Bunun ne sürdürülebilirliği var ne de vatandaşa faydası var. Zaten vatandaşın alım gücünün azalmış olmasından bunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON ENDEN ARTTI

Enflasyona dair değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “Merkez Bankası’na göre enerji ve hizmet sektöründeki fiyat artışlarından dolayı enflasyon yükseliyor. Aslında doğru tespit yaptılar. Enerji fiyatlarına zamlar yapıldı ve bu enflasyon etkisi beklenen bir durumdu. Peki hizmet sektörü neden fiyat artışına gitti. Siz elektik ve doğalgaz zammı yaparsanız ilk etki hizmet sektöründe olur demiştik. Hizmet sektöründe maliyetler arttığı için zamlar geldi. Bu da enflasyona dönüştü.” şeklinde konuştu.

SELÇUK GEÇER DOLAR YORUMLARI

Dolar kuruna dair yorumunu açıklayan Selçuk Geçer, “Dolar kurunda katlanarak yükselme olarak bahsettiği döneme yaklaşıyoruz. Kasım ve Aralık aylarına dikkat edilmesi gerekiyor. Dolar kurunda çok ama çok agresif hareketler takip edeceğiz. Bugünkü seviyeler yükseliş değil. Bugün pariteden kaynaklanan nedenlerden dolayı dolar kurunda adım adım yükselişler oluyor. Anacak bizim ekonomimizin etkileri daha kura yansımadı. O yansıdığı zaman çarşı karışacak.

Fırtına öncesi sessizliği dolar kurunda net şekilde görebiliyoruz. Euro kurunda yükselişler olduğunu gördük. Paritede euro lehine gelişmeler olurken dolar kurunda aynı etkiyle düşüşler olmalıydı. Ancak öyle olmadı. Dolar yüksek seviyede tutunmaya devam ediyor. Dolayısıyla parite yeniden geri gidip euro değer kaybettiğinde dolar kurunu 19 TL’de göreceğiz. Bu da öyle aylar sonra olmayacak. Bu ay içerisinde gerçekleşir.

Dolar kurunun enflasyona göre şu anda adil değeri 35 TL seviyelerinde bulunuyor. Ancak baskılanarak aşağıda tutuluyor. Yalnız bu baskıyı ne kadar yapabilecekler ondan emin değilim. Dolar kuru baskılandıkça kırılmanın şiddeti de o kadar artacaktır. Bu millet 5 Nisan’ı unutmuş değil. O dönem gerçekleşen yükselişin dahi fazlası ile karşılaşabiliriz. O zaman dolar kuru neden 35 TL’de kalmadı diye ahlanıp vahlanırız.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir ve Emlak365 sorumluluk kabul etmemektedir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.