Dolar kuru 25 TL olacak mı? Necmettin Batırel açıkladı, yeni fiyat tahmini!

Dolar kurunun 25 TL’ye yükseleceğine dair hem ekonomistlerden hem de yabancı finans kuruluşlarından açıklamalar yapılıyor. İktidara yakın ekonomistlerden olan Necmettin Batırel bu beklentinin tam aksi yönünde bir dolar kuru tahmininde bulundu.
Dolar kuru 25 TL olacak mı? Necmettin Batırel açıkladı, yeni fiyat tahmini!

Son günlerde dolar kuru ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Dolar kuru 19,42 TL’ye kadar çıkarken serbest piyasada 20 TL’yi çoktan geçti. Bazı ekonomistler ile yabancı finans kuruluşları dolar kurunun 25 TL’ye kadar yükseleceğine dair tahminler yapıyorlar. Vatandaşların da dolar için yoğun bir talep gösterdikleri görülüyor. Tüm bu piyasa ortamını değerlendiren iktidar destekçisi ekonomist Necmettin Batırel dolar kuruna dair beklentilerin dışında bir tahminde bulundu.

DOLAR ALINMAZ!

Dolarda iki fiyatlama olduğunu belirten Necmettin Batırel, “Dövize ulaşmak biraz zorlaştı. Merkez Bankası bankalardan döviz satışında farkın açılmasını istedi. Bankalar da ithalatçı olmayan firmalara dolar satışı yapmıyorlar. Şirketler de bunun üzerine Tahtakale’ye yöneldiler. Eski sistemden dolar almaya başladılar. Dolar o piyasada 20,55 TL’ye kadar yükseldi. Çok aşırı bir talep oluştu. Şu anda Tahtakale’ye gidip 1 milyon dolar isteseniz size 15 gün sonrasına gün veriyorlar. Bu noktada dolar alınmaz, fiyatı çok yüksek.” dedi.

Dolar kurunu etkileyecek bir gelişmeye dikkat çeken Necmettin Batırel, “ABD, Türkiye’ye savaş açtığı için dolar kuru yükseldi. Karadeniz doğalgazı ile beraber doğalgaz için yapılan ödemelerde yüzde 20 oranında bir azalma olacak. Dünyada petrol fiyatları düşüyor. Brent petrolün varili 80 dolara kadar düştü. ABD ekonomisi de resesyona giriyor. Enerji için döviz olarak harcanan para azalacak. Gabar’da daha yeni petrol bulundu. Güneş ve rüzgar enerjisine yönelik atılan adımlar var. Enerji faturası düştükçe dolar kuru da düşecektir.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU NE KADAR OLUR?

Dolar kurunun asla 25 TL olmayacağını iddia eden Necmettin Batırel, “Faiz lobisi artık Türkiye’de kar edemiyor. Bu piyasada doların 25 TL olması mümkün değil. Sadece algı operasyonu yapıyorlar ve o da bir işe yaramıyor. Ekonomiyi çökertmek istiyorlar ama iş dünyasının güven endeksi 108’e kadar yükseldi. Dolar kurunun düşmesi gerekiyorsa düşecektir. Yıl içinde bugünkü dolar kurundan daha düşük fiyatlarda bir kur ile karşılaşacağız.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomiste aittir ve yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.