Dolar kuru fiyatları patlattı! Akaryakıt zammı motorin ile başlıyor!

Petrol fiyatlarında küresel piyasalarda artışlar meydana gelince Türkiye’de akaryakıt zammı beklenmeye başlanmıştı. Dolar kuru da fırlayınca artık akaryakıt zammı kaçınılmaz oldu. Akaryakıta yeni bir zam geleceği bildirildi.
Dolar kuru fiyatları patlattı! Akaryakıt zammı motorin ile başlıyor!

Türkiye’de akaryakıt sektöründen önemli haberler gelmeye devam ediyor. Küresel petrol piyasalarındaki gelişmeler Türkiye’nin finansal ortamı ile birleşince akaryakıt zammı kaçınılmaz hale geldi. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdikleri son bilgiler araç sahiplerini oldukça üzecek. Araç sahipleri artık daha fazla tutarda yakıt masrafı ödeyecekler.

PETROL FİYATLARI HIZLI YÜKSELİYOR!

Dünya genelinde petrol fiyatlarında yükselişler meydana gelmeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı 80 dolara doğru ilerliyor. Bu fiyat oldukça yüksek olurken bu durum Türkiye’de akaryakıt maliyetlerinde artışa neden oluyor. Akaryakıt maliyetlerinin artıyor olması bir de dolar kuru ile desteklenince beklenen son olan zam için tüm zemin hazırlanmış oluyor.

DOLAR KURU REKORDAN REKORA KOŞUYOR!

Dolar kurunda bugün çok önemli fiyat gelişmeleri meydana geldi. Geçtiğimiz hafta 20,90 TL’den kapanan dolar kuru haftanın ilk iş gününde 21,24 TL’ye kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum en çok da akaryakıt maliyetlerini etkiledi. Akaryakıt maliyetleri dolar kuru üzerinden yapılan hesaplama ile TL’ye çevriliyor. Dolar kuru biraz hızlı yükselince akaryakıt maliyetlerinde de keskin bir değişim gerçekleşti.

MOTORİN ZAMMI BELLİ OLUYOR!

Akaryakıt maliyetlerindeki artışların zamma dönüşmesinde geri sayım başladı. Motorin için bir zam alanı oluşmuştu ama bu zam bu haftaya sarkıtılmıştı. Bu haftaya sarkıtılan zammın miktarı bugün dolar kurundaki yükselişlerle biraz daha artınca yüksek tutarlı bir zam gündeme alındı. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdikleri bilgiye göre motorinin litre fiyatına 1,42 TL zam yapılacak. Bu yapılacak olan zam resmen yarın açıklanıp Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece yarısından itibaren de pompa fiyatlarına yansıtılacak.

MOTORİN FİYATLARI EN KADAR OLACAK?

Çarşamba gününden itibaren resmen uygulamaya girecek olan motorin zammının ardından bu akaryakıt ürününün litre fiyatı İstanbul’da 19,36 T’Lden 20,78 TL’ye, Ankara’da 21,16 TL’ye, İzmir’de ise 21,27 TL’ye yükselecek.